Socialdemokraternas valkampanj har börjat.
Jörgen Astonson skriver om Stefan Löfvens omtalade uttalande. - Foto: Jörgen Astonson & TT

Jörgen Astonson: Socialdemokraterna – vilka väljare vill ni ha?

Jörgen Astonson: "Man behöver inte vara särskilt cyniskt lagd för att detta ska låta som fiske i grumliga vatten. Särskilt när det är taget ur sitt sammanhang"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

"Bildt och Sjöstedt om Löfven: Låter som SD" löd en rubrik i Expressen. En sådan rubrik hade väl alla socialdemokratiska antirasister gärna sluppit behöva läsa. Även om Löfvens text "Det är orimligt att det kommer tusentals personer till Sverige varje år för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan utföra” nog är vattentätt (när det är därför dessa personer kommer hit). För just arbetskraftsinvandringen har förstås aldrig varit till för yrken med arbetslöshet.

Men nu för tiden bryr man sig lika mycket om varför något sägs som vad som sägs. Uttalandet görs inte precis i ett politiskt vakuum utan mitt i den mest infekterade av alla politiska frågor kanske någonsin i Sverige. Man behöver då inte vara särskilt cyniskt lagd för att det skall låta som fiske i grumliga vatten. Särskilt när det är taget ur sitt sammanhang. 

Och detta måste väl Löfven och hans kommunikatörer veta att det alltid blir. När SD säger liknande saker skrider vi till verket och gör våra memes. Eller som här då man tydligen helt själva tog det ur sitt sammanhang och gjorde ett meme.

Den inslagna vägen som uppenbarligen är tänkt att tilltala dem som annars riskerar att välja SD sätter många kämpar på pottan. Förstår Socialdemokraternas strateger vilket pris detta har? Priset man betalar är garanterat högre än de extra procent man tänker att det skall ge.

Socialdemokraterna och Stefan Löfven måste nu snabbt göra en utvärdering av hur de tycker den här strategin fungerar. De skulle nog också behöva byta ut sina politiska strateger. Det verkar inte direkt handla om några snillen. För en duktig spin doctor må inte moralisk kompass vara den viktigaste egenskapen. Men de måste åtminstone kunna spinna. SD har spin doctors som kan spinna socker av skit. Socialdemokraternas har bara åstadkommit spunnet salt.

Och vilka väljare vill man helst ha? Några nya som man lyckats haffa i grumliga vatten med hjälp av den så kallade oron eller ideologiska Socialdemokrater med noll tolerans mot fiske i grumliga vatten? De kanske inte kan få både och.

Jörgen Astonson,
Driver facebooksidan SD är lika med rasister.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad tycker du om Stefan Löfvens uttalande?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.