Torsdag 9 Dec
Stockholm

SSU: "Om du vill att Sverige ska vara Sverige – rösta på (S)"

Den 9 september hålls det val i Sverige.
Linus Glanzelius från SSU ger en slutreplik till Ungsvenskarna (28/8-2018). Foto: Linus Glanzelius / Adam Ihse TT

SLUTREPLIK. Linus Glanzelius, SSU: "SD och resten av högern fattar inte att skatt är det priset vi behöver betala för att leva ett civiliserat liv i ett välfärdssamhälle"

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Denna debattartikel är en slutreplik till Ungsvenskarnas replik "Prioritera svenska medborgare" (28/8-2018). Här kan du den första artikeln "Därför borde du som överväger SD rösta på S!" (27/8-2018).

Jag uppmanar dig som kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna att istället rösta på Socialdemokraterna. Ungsvenskarna replikerade min debattartikel med att beskylla alla samhällets problem på att alla i Sverige inte ser ut som mig. 

De skriver att ”svenska medborgare borde prioriteras”. Och det är exakt det vi Socialdemokrater gör – till skillnad från Sverigedemokraterna – prioriterar vi alla svenska medborgare. Oavsett vilken etnisk bakgrund de har.

Debattören menar vidare att socialdemokratisk politik skapar bristande tillit. Men det är tvärt om. Det är SD som splittrar oss svenskar och förstör tilliten. De ställer olika svenskar mot varandra och sänker skatten för de allra rikaste. Socialdemokraternas politik bygger gemenskap och tillit genom ett starkt samhälle – vilket gjort att vårt land är ett av de länder i världen med starkast tillit.

För i Sverige bygger vi gemenskap och tillit genom att hålla ihop. Genom att investera i varandra och genom att alla gemensamt bidrar. Därför har vi höga krav på varandra. Och att alla förväntas dra sitt strå till stacken. Samtidigt har alla svenskar samma rättigheter.

Tjejer har rätt till sin egen kropp och sina egna val – inga killar ska kunna kränka eller sexuellt ofreda en tjej utan konsekvenser. Inga religiösa gubbar ska kunna kontrollera tjejers val av kläder eller partner. Det ska inte råda någon tvekan om att svenska lagar och regler gäller alla – oavsett bakgrund. Vi socialdemokrater står upp för aborträtten, skärper straffen för sexualbrott och vill förbjuda religiösa friskolor.

Socialdemokraterna vill satsa på välfärden istället för att sänka skatten för de som redan tjänar mest. Livet måste bli lite enklare för den ensamstående morsan som jobbar sena kvällar i äldreomsorgen för att kunna betala hyran och sätta mat på bordet.

Den pensionär som jobbat ett helt liv men knappt får pengarna att räcka till, ska kunna få det lite bättre. De som anstränger sig ska få lön för mödan. Därför måste vi hålla ihop och hjälpas åt.

SD och resten av högern fattar inte att skatt är det priset vi behöver betala för att leva ett civiliserat liv i ett välfärdssamhälle. Sverige ska inte vara som USA där man behöver betala själv när man blir sjuk och behöver vård. Att sänka skatten och skära ner i välfärden skapar inte tillit eller gemenskap. Tvärt om.

Om du tycker att Sverige ska vara Sverige – och att vi borde satsa på välfärd istället för på skattesänkningar - borde du rösta på Socialdemokraterna den 9 september. Inte på Sverigedemokraterna.

Linus Glanzelius,
Förbundsstyrelseledamot SSU

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela