Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Viaplay

8 kriminalfilmer som är perfekta för sommarkvällarna

- 05/06/2019, 15:51 -

En sommarkväll på landet är det väl inget som passar bättre än en rafflande, nervkittlande kriminalfilm? Vi har listat åtta stycken att streama i sommar.

Gillar du action och spänning får du inte missa dessa filmer, som alla finns att se på Viaplay. Signa upp dig här och starta med en gratis provperiod på två veckor.

1. Marshall

På 40-talet anklagas en afroamerikansk chaufför för våldtäkt på sin vita arbetsgivare. Han får hjälp av den unga advokaten Thurgood Marshall, som reser landet runt för att hjälpa svarta som blivit falskt anklagade för brott, och det blir ett fall som kommer att definiera hela Marshalls karrär. Filmen är baserad på en sann historia och du kan se den på Viaplay.

2. Wind River

En ung kvinna hittas mördad i ett naturreservat i Wyoming och en nyutbildad FBI-agent får fallet på sitt bord. Hon träffar den lokala jägaren och vildmarksexperten Cory Lambert, som hjälper henne utreda brottet under de svåra naturförhållandena i reservatet. Filmen har 7,7 på IMDb och du kan se den på Viaplay.

3. Child 44

Det är 50-tal i Stalins Sovjetunionen. En brutal seriemördare som jagar barn härjar, men staten vill inte höra talas om några sådana brott. Trots det bestämmer sig underrättelseofficeren Leo för att utreda brotten. Du kan se den spännande thrillern, med bland annat Joel Kinnaman och Noomi Rapace i rollerna, på Viaplay.

4. The Commuter

Den före detta polisen Michael sitter på tåget hem när han träffar en mystisk kvinna som ger honom ett erbjudande: att mot belöning lokalisera en specifik passagerare innan tåget når slutstationen. Och om han inte lyckas är hela hans familj i fara. Se filmen här på Viaplay.

5. Now You See Me

Fyra illusionister genomför en spektakulär show i Las Vegas som verkar avslutas med att de från scenen rånar en bank i Frankrike – på riktigt. Snart är FBI och Interpol på jakt efter dem och en intensiv katt och råtta-lek är igång. I den här filmen är ingenting vad det verkar och som tittare är du lika vilsen som polisen. Se filmen på Viaplay.

6. Killing Kennedy

I den här thrillern får vi följa händelserna som ledde upp till mordet på John F. Kennedy, brottet som chockade en hel värld, och vad som hände efteråt. Den finns att se på Viaplay.

7. Death Wish

Pauls fru och dotter blir brutalt överfallna i hemmet – hustrun mördas och dottern hamnar i koma. När polisen inte har resurser nog att utreda fallet tar han lagen i egna händer och ger sig ut för att hämnas på förövarna. På Viaplay kan du se action-thrillern.

8. Molly's Game

Denna hyllade film är baserad på den verkliga historien om Molly Bloom. När hennes lovande skidkarriär tar slut efter en olycka sadlar hon om och flyttar till Los Angeles. Där börjar hon anordna illegala pokerturneringar för filmstjärnor och makthavare, men FBI är henne på spåren. Spana in filmen här.

Spännande filmer finns det massor av på Viaplay – du får två veckors gratis film- och serietittande när du signar upp här.

Advertisement