Torsdag 16 Sep
Stockholm

4 idiotiska saker du fått höra om snippan

Det råder en hel del oklarheter – inte bara om namnet. Här är fyra saker om snippan som behövs redas ut.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I fredags ställde Nyheter24 frågan "Vad ska vi kalla den?". För även om snippa lanserats som ordet för det kvinnliga könsorganet råder det fortfarande delade meningar om vad vi faktiskt ska säga.

Och när vi ändå är i farten kommer här en lista på fyra idiotiska, och felaktiga, saker du fått höra om snippan:

1. Den ska vara otvunget luktfri

Det finns en skev föreställning om att det kvinnliga könet inte ska dofta någonting över huvud taget. Intimdeodoranter har till och med lanserats för att tvätta bort de sista (doft)spåren av att vi faktiskt skulle vara mänskliga varelser. Tillåt mig att brista ut i ett gapflabb. För tro det eller ej, vi kvinnor luktar både snippa och stjärt, och det är inte bara helt ok – utan även fullkomligt normalt.

2. Och smaka himmelskt

Som att det inte räckte med att snippan bör vara befriad från dofter. Vi som förärats en har dessutom blivit intalade att vårt underliv gärna får, och helst ska, smaka gott (!). Kanske en cocktail av jordgubbsgräddtårta, Wunderbar-granar och nyplockade rosor? Tack, men nej tack!

Tips om att du som kvinna bör äta ananas (då smakar du sött!) och undvika sparris (det får tydligen könet och kisset att lukta unket) är inte bara löjliga, utan även fullkomligt irrelevanta. Ät det du tycker om. Punkt. 

Om du däremot luktar illa på riktigt kan det bero på obalans i ph-värdet, på svamp, bakterier eller annat – boka då tid hos gynekologen i stället!

3. Bör rakas, vaxas och helst vara hårlösIngenting BÖR göras med eller på några delar av din kropp. Detta gäller allra minst dina intima delar, och givetvis oavsett kön. Trots att det kan vara fruktansvärt jobbigt att stå emot trycket från samhället och alla ideal som vi fullkomligen bombarderas med dagligen, så finns det faktiskt inga måsten som du vare sig ska eller bör anpassa dig till när det gäller din egen kropp.

Din snippa, dina beslut.

4. Och tvättas ofta!!


Självklart är det viktigt att vara hygienisk, även när det gäller snippan. Men det är ett känsligt område som därför inte bör rengöras med tvål eller rengöringsmedel utan endast vatten, eller oparfymerad olja. Återigen: i kölvattnet av rädslan för att lukta något annat än ingenting tvättar många den alldeles för ofta och noggrant. I själva verket brukar det faktiskt bli värre då eftersom den naturliga balansen rubbas.

Med det klargjort: I slutändan är allt du behöver göra att tvätta snippan (när det behövs) och tillfredställa den så ofta du anser det lämpligt. Resten kan du strunta i.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt