Onsdag 28 Sep
Stockholm

15 bisarra sextips från 1800-talet

Så här nära var man sällan under 1800-talets England.
Så här nära var man sällan under 1800-talets England. Foto: TT NYHETSBYRÅN

15 sextips från 1800-talets Storbritannien – ha sex så lite som möjligt, ha sex i mörkret och nys inte.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Viktorianska eran

Den viktorianska eran i Storbritannien varade under drottning Viktorias tid, mellan år 1837 och år 1901. Det var en väldigt strikt och pryd tid då till exempel män och kvinnor inte fick bada i samma badhus.

salon.com kan man läsa om de minst sagt märkliga tipsen man gav till kvinnor och män som levde under den viktorianska eran i Storbritannien. Nedan har vi samlat 15 av tipsen.

1. Våldtagna kvinnor blir inte gravida

År 1850 släpptes en bok om sex, skriven av den franska psykologen Eugene Becklard. Han skriver att livmoderns "mun" är så smal att den "måste vilja" vidgas för att kunna släppa in spermier. Därför kunde kvinnor inte bli gravida om de blir våldtagna menade Becklard.

2. Ha bäst orgasm och barnet blir mest lik dig

Det var även Becklard som sa att barnet blir mest lik den förälder som hade bäst orgasm under samlaget.

3. Dansa och trava om du inte vill bli gravid

För att undvika att bli gravid skulle man dansa runt några minuter efter man haft sex. Men det absolut säkraste sättet att undvika en graviditet var att trava med en häst över en ojämn väg dagen efter. Dessutom ansågs sprit och stark mat vara bra preventivmedel.

4. Onani är farlig för kroppens utveckling

Man trodde att onani var farlig för att man skulle sluta växa och för att kroppens organ inte skulle utvecklas. Dessutom påstods det att onani gjorde en galen.

5. Ät smaklös mat för att dämpa onanilusten

Skaparen av Kelloggs flingor, J.H. Kellogg, skapade sitt varumärke för att hjälpa män att inte onanera. Han trodde att en smaklös kost dämpade onanilusten och att män skulle undvika senap, peppar, smakrika såser, öl, vin, cider och tobak.

6. Bara galna flickor onanerar

Det var inte bara mat som kunde dämpa onanilusten. En annan sexboksförfattare, Henry Hanchett, uppmuntrade föräldrar att "vara ute med sina barn i naturen och låta dem leka så att de skulle vara för trötta för att kunna onanera på kvällen". Dock menade han att flickor inte var det stora problemet. De hade knappt någon sexlust, det var bara galna flickor som onanerade".

7. Det är kvinnors fel att män går på bordell

Flörtiga kvinnor var orsaken till att männen gick på bordeller och därmed orsaken till att männen sysslade med onani. Därför uppmanades kvinnor att inte flörta.

8. Kom samtidigt som din partner eller nekas sex

Man ansåg att kvinnor hade rätt att neka sin partner sex om han inte kunde få orgasm samtidigt som henne.

9. Ha sex med din make så lite som möjligt

Kvinnor uppmanades att ha så lite sex som möjligt med sina män. Författaren Ruth Smythers sa till kvinnor att "ge lite, ge sällan och framför allt ge motvilligt. Annars är det risk för att äktenskapet blir en sexuell orgie". Hon rekommenderade att kvinnor skulle fejka sjukdom, huvudvärk och trötthet, samt tjata och skälla cirka en timme innan mannen normalt inledde sin förförelse. Om man ändå hade sex skulle kvinnan tjata på sin man att göra uppgifter så att han inte fick någon ro att njuta – det skulle få honom att inte försöka ha sex en gång till.

10. Ligg i mörker

Sex skulle man helst ha i mörkret. Detta för att kvinnan med lite "tur" skulle slippa ha sex om mannen skulle snubbla och skada sig när han närmade sig henne i mörkret. Män rekommenderades ha sex i mörkret för att de skulle slippa se sina "fula" fruar.

11. Ge honom ett knytslag om han kysser dig

Kvinnor fick råden att ge en knytnäve om en man försökte att kyssa hennes hand och säga att hon behövde gå på toaletten om han försökte ta sig under hennes klänning.

12. Nys inte om du vill bli gravid

De gånger som kvinnor och män var "tvungna" att ha sex med varandra för fortplantningens skull fick inte kvinnor prata, hosta eller nysa under akten. Det skulle förhindra en befruktning.

13. Är du inte kär får du ett barn som är själlöst

Om man inte var i ett lyckligt och kärleksfullt förhållande skulle ens barn bli sura och själlösa. Och för att undvika att få ett "fult" barn skulle man undvika att vara lat och sömnig under sexakten.

14. Undvik att ha sex i trappor om du vill ha barn med en rak rygg

Man trodde att barnet skulle få en krokig rygg och få problem med sina ögon om man hade sex i trappor.

15. Ha koll på vinden om du vill ha ett starkt barn

Vinden hade en påverkan på hur starka ens barn skulle bli. Barn som blev gjorda när vinden blåste från norr skulle vara starkare än de barn som blev gjorda när det var ostlig vind.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.