Stockholm

10 Balkantips på hur du blir frisk från din höstförkylning

Magda Omerspahic och Irena Pozar.
Magda Omerspahic och Irena Pozar.

Du har blivit förkyld – lugn vi har dunderkurerna från Balkan som garanterat hjälper.


Läs mer

GEDDIT. Nyheter24:s Balkanexperter, Irena Pozar och Magda Omerspahic, har tidigare tipsat om hur du håller dig frisk i höst.

Deras råd gjorde succé men om du mot all förmodan inte följde de superbra tipsen och trots det blev sjuk så tipsar de om hur och vad du ska göra för att bli frisk.

1. Linda in dina fötter med vispad äggvita

Har du feber? Vispa upp äggvita och dränk ett par strumpor i den. Sätt sedan strumporna på fötterna och lägg dig i sängen. Tada! Feber borta!

Bildkälla

2. Ha senap på fötterna

Om äggvitan mot all förmodan inte hjälper kan du smörja in fötterna i senap. Sätt sedan på dig strumpor och lägg dig i sängen. Frisk som en nötkärna!

Bildkälla 

3. Gurgla med kadulja (någon sorts te)

Köp kadulja (ett slags te) på den "etniska" (ja, det heter så) hyllan i din matbutik. Brygg det och gurgla några munnar te en gång i timmen. Det är antibakteriellt och hjälper mot din onda hals.

><><>< href>Bildkälla

4. Potatis på pannan 

Skiva upp potatis i tunna skivor och knyt fast de runt pannan med en sjal. Din huvudvärk försvinner på två röda!

Bildkälla 

5. Smörj in halsen med honung

Honung botar ALLT. Har du ont i halsen kan du smörja in den mot honung och sedan veva en yllehalsduk runt halsen så den hålls ordentligt på plats. Det är också rimligt att äta honung med sked till dess att all kroppslig smärta släppt.

><><>< href>Bildkälla 

6. Specialdrycken med socker

Alla snackar om att socker är dåligt för en men i det här fallet är det bara bra. Har du ont i halsen så är detta lösningen: smält typ två teskedar socker i en kastrull, häll i mjölk så att det kokar upp och häll upp i en kopp och tillsätt en klick smör. No more rethosta

Bildkälla

7. Ha flaskor hemma

Mm, ett måste. Medan andra pantar sina PET-flaskor så kan du spara några i behändig storlek. I dem häller du upp hett vatten och lägger sedan på magen eller har under fötterna för att värma. Vetekudde – släng dig i väggen!

Bildkälla

8. Te på lök och äpplen

Smakar lika äckligt som det låter men är bra mot det mesta. Skiva rödlök i en kastrull med vatten. Tillsätt äppelskal och låt koka upp. Drick om du klarar av det!!

Bildkälla

9. Ättika driver ut febern

Jepp, ättika is the shit. Det här tipset är VIDRIGT, men också vidrigt bra. Blöt ner strumpor i ättika, ta på dig strumporna och trä därefter på dig ett par plastpåsar för att inte sunka ner sängen eller soffan. Ha allt på dig under natten. På morgonen kommer din feber ha drivits ut likt en ond ande.

Bildkälla

10. Rakija

Många svär vid rakija som kan användas överallt och till allt. Har du ont i halsen och är superförkyld så ska du verkligen dränka en trasa (krpa??) i rakija och lägga direkt på bröstet så att det värmer och gör gott. 


Bildkälla

Litar du på de här tipsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.