Stockholm

8 saker vi minns från mellanstadiediscot

Ljuva mellanstadiediscon.
Ljuva mellanstadiediscon. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vi alla minns de där klassiska discona i mellanstadiet – här är åtta punkter du bör känna igen om du gick på dessa discon.


Läs mer

1. Kvällens look

När man diskuterade i flera veckor med sina vänner vad kvällens look skulle vara. Våfflat hår och överdriven blå ögonskugga på tjejerna. Jeans med kedja och alldeles för mycket vax i håret på killarna.


2. Mamma bestämmer

Vissa hade dock inte friheten att välja sin look själv. Ofta stod morsan där och valde ut "fina" kläder och vattenkammade ditt hår.


3. Blandskivan

Det var ständigt konflikt i klassrummet över vilka låtar som skulle få plats på CD-skivan som skulle brännas. E-Type, Rednex eller Britney Spears? Striderna var heta.


4. Tryckaren

I veckor satt man och pratade om hur man skulle bjuda upp den snyggaste i klassen till Celine Dions I will always love you – när kvällen väl kom satt man tyst på sin stol och väntade på att hen skulle komma fram i stället.


5. Dansringen runt alla väskor

Sällan fanns det garderobspersonal på dessa discon. I stället samlade alla sina väskor och jackor i en stor hög på dansgolvet och dansade runt den i en ring.


6. Svepartävling

Då alkoholen ännu inte hade gjort entré i livet vid den här tiden valde man att svepa annat – att tävlingsdricka den alkoholfria bålen på discona var minst sagt en populär aktivitet.


7. Odören

Samtliga killar var dränkt i Axe medan tjejerna övedoserade den där Date-parfymen som Robyn promotade.


8. Limbo

Bara limbo.


Känner du igen dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.