Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 hushållstips som räddar din vardag

Tycker du också att det är jobbigt att städa?
1 av 3

Tycker du också att det är jobbigt att städa?

TT BILD/FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Här är tipsen som räddar dig!
2 av 3

Här är tipsen som räddar dig!

TT NYHETSBYRÅN

Nu blir det rent hus.
3 av 3

Nu blir det rent hus.

TT NYHETSBYRÅN

Geddit | 16/01/2015 10:20

De här smarta och hygieniska hushållsknepen kommer att underlätta ditt liv.

1. Toaletten 
Toaletten kanske skiner för att du städat den, men det betyder inte att den är ren. Många glömmer bort att städa och skrubba bakom toaletten, där exempelvis urin gärna samlas och till slut blir ohygieniskt och svårt att få bort. Städa därför baksidan av toaletten regelbundet.  


Bildkälla 

2. Handdukar
Mjuka och lena handdukar är mysigt, men inte så hygieniskt. När du tvättar dina handdukar med sköljmedel så läggs en beläggning på tyget som gör att de blir mindre absorberande. Skippa därför sköljmedel.


Bildkälla 

3. Rödvinsfläckar 
Glöm alla andra tricks du hört om rödvinsfläckar och kör på salt. Häll på salt på fläcken och skölj med vatten flera gånger till du märker resultat. Om fläcken är torr så kan du hälla på kolsyrat vatten.


Bildkälla 

4. Kaffebryggaren
Bryggaren bör rengöras dagligen med varmt vatten och diskmedel, ingenting annat. Myter om att brygga en omgång med kaffe eller bara varmt vatten rengör inte bryggaren.


Bildkälla 

5. Hår
Päls och hår kan vara knepigt att få bort, även om du dammsuger varje dag. Ett bra trick är att väta ett par gummihandskar och dra över exempelvis soffan och mattan för att samla allt hår.


Bildkälla 

6. Träningskläder 
I stället för att försöka tvätta bort svettlukt och bakterier med vanligt tvättmedel så testa att tvätta dina träningskläder med vitvinsvinäger och bakpulver. Tvätta i två omgångar, första gången lägger du i vinägern och andra gången en halv kopp bakpulver. 


Bildkälla 

7. Lakan
Vi tillbringar ju en hel del av våra liv med att sova. Därför är det inte mer än rimligt att försöka hålla sängen superren. En gång i veckan räcker inte. Särskilt inte om du äter i sängen. Minst tre gånger i veckan bör man byta lakan om man är en säng-smulare. 


Bildkälla 

Den här artikeln är inspirerad av Huffington Posts artikel. 

Är du bra på att städa?