Tycker du också att det är jobbigt att städa?
1 av 3
Tycker du också att det är jobbigt att städa? - Foto: TT BILD/FOTOGRAFERNA HOLMBERG
Här är tipsen som räddar dig!
2 av 3
Här är tipsen som räddar dig! - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Nu blir det rent hus.
3 av 3
Nu blir det rent hus. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

7 hushållstips som räddar din vardag

De här smarta och hygieniska hushållsknepen kommer att underlätta ditt liv.


1. Toaletten 
Toaletten kanske skiner för att du städat den, men det betyder inte att den är ren. Många glömmer bort att städa och skrubba bakom toaletten, där exempelvis urin gärna samlas och till slut blir ohygieniskt och svårt att få bort. Städa därför baksidan av toaletten regelbundet.  


Bildkälla 

2. Handdukar
Mjuka och lena handdukar är mysigt, men inte så hygieniskt. När du tvättar dina handdukar med sköljmedel så läggs en beläggning på tyget som gör att de blir mindre absorberande. Skippa därför sköljmedel.


Bildkälla 

3. Rödvinsfläckar 
Glöm alla andra tricks du hört om rödvinsfläckar och kör på salt. Häll på salt på fläcken och skölj med vatten flera gånger till du märker resultat. Om fläcken är torr så kan du hälla på kolsyrat vatten.


Bildkälla 

4. Kaffebryggaren
Bryggaren bör rengöras dagligen med varmt vatten och diskmedel, ingenting annat. Myter om att brygga en omgång med kaffe eller bara varmt vatten rengör inte bryggaren.


Bildkälla 

5. Hår
Päls och hår kan vara knepigt att få bort, även om du dammsuger varje dag. Ett bra trick är att väta ett par gummihandskar och dra över exempelvis soffan och mattan för att samla allt hår.


Bildkälla 

6. Träningskläder 
I stället för att försöka tvätta bort svettlukt och bakterier med vanligt tvättmedel så testa att tvätta dina träningskläder med vitvinsvinäger och bakpulver. Tvätta i två omgångar, första gången lägger du i vinägern och andra gången en halv kopp bakpulver. 


Bildkälla 

7. Lakan
Vi tillbringar ju en hel del av våra liv med att sova. Därför är det inte mer än rimligt att försöka hålla sängen superren. En gång i veckan räcker inte. Särskilt inte om du äter i sängen. Minst tre gånger i veckan bör man byta lakan om man är en säng-smulare. 


Bildkälla 

Den här artikeln är inspirerad av Huffington Posts artikel. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du bra på att städa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.