Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

11 knep för att komma undan med att vara sen

- 26/02/2015, 12:44 -
Ibland kan det hjälpa med en vit lögn.
1 av 4

Ibland kan det hjälpa med en vit lögn.

Låt ingen märka att du är sen.
2 av 4

Låt ingen märka att du är sen.

Faksimil Tumblr

Det är jobbigt att vara sen.
3 av 4

Det är jobbigt att vara sen.

Faksimil Giphy

När allt går åt skogen: Kuta!
4 av 4

När allt går åt skogen: Kuta!

Faksimil Giphy

Om du också är kroniskt sen kommer du garanterat ha använt många av dessa knep redan. För alla er andra: Bara att börja anteckna!

1. Vinn tid med sms när ni ska mötas ute någonstans

Två minuter efter avtalad tid sms:ar du: “Var är dunågonstans?”. Om personen inte har kommit än tror hen att du står och väntar.


Bildkälla

2. Svarar personen däremot att hen redan är där svarar du: “Var då?”.

Med detta köper du dig tid och när hen skriverexakt var på mötesstället hen står kan du, om du hunnit dit, baragå fram och säga att du gått omkring och letat efter personen.

Bildkälla

3. Om du däremot inte hunnit fram tillplatsen kan du svara något i stil med “Jaha okej, jag trodde viskulle mötas vid andra uppgången/sidan, men dåkommer jag dit istället då :)”

Du har nu vunnit flera minuter på attsms:a fram och tillbaka och förväntas dessutom inte dyka upp förrän några minuter senare och uppfattas fortfarande som att du kom i tidoch att det bara skett ett missförstånd. Schwiiing!

Bildkälla

4. Säg alltid att du är vid buss- ellertågstationen efter den du faktiskt befinner dig vid

Då är det mindre risk för att fåhöra “Va?! Har du inte kommit längre?”. Kom ihåg att hellre sms:a än att ringa eftersom det annars finns risk för att personen hör när stoppet ropas upp i högtalarnaoch då blir det pinsamt.

Bildkälla

5. Skyll ifrån dig

Det funkar bäst om du låtsas vara riktigt förbannad på någonting bortom din kontroll, typ “Jag ska aldrig mer åka pendeltåg, de är ju ALDRIG i tid!” eller “Det var en gubbe som stod på fel sida i rulltrappan och vägrade flytta på sig så jag missade tåget. Fy fan för människor alltså!”.

Bildkälla

6. När du förstår att du kommer blisen, men inte är det än finns det två saker du kan göra:

1. Be personen du ska möta att göra ett ärende åt dig, typ köpa med sig någonting exempelvis. Då blir hen också sen och du hinner förhoppningsvis till mötesplatsen innan hen kommer dit.

2. Säg att du snart är där och erbjud dig att köpa med någonting najs, typ gå på systemet eller köpa bakelser på ett bageri, så tror personen att det är därför det tar lite tid innan du kommer.

Bildkälla

7. Om möjligt, gå i tåget/spårvagnenså du hamnar så nära uppgången som möjligt

Om nödvändigt:kuta till nästa vagn när tåget stannar. Allt för att tidsoptimera.

Bildkälla

8. Kom på en riktigt bra ursäkt tillvarför du är sen som gör att personen måste förlåta dig om henhar, eller åtminstone vill framstå som att hen har, någon empatiskförmåga

Något i stil med “Jag är verkligenledsen, jag var tvungen att hjälpa en liten pojke som tappat bortsina föräldrar, jag försökte verkligen skynda mig, men han varhelt otröstlig.”. Men överdriv inte för mycket, det måstefortfarande kännas trovärdigt.

Bildkälla

9. När du ska hem till någon. Sms:a “Jagär här nu, vad är portkoden?” långt innan du är framme vidporten

Om du skriver det i tid kommer personenantagligen inte tänka på att det tar orimligt lång tid för dig att komma upp,utan slappna av, eftersom hen vet att du kommer precis när som helst(vilket du ju också gör. Typ.).

Bildkälla

10. Spring, spring utav bara helvete!

När ingenting annat funkar: Lubba som fan.

Bildkälla

11. Dina vänner och familj kommer tyvärrlära sig dessa knep ganska fort och bli sura ändå

Så det gäller att förnya sig och låta kreativiteten flöda!

Bildkälla

---

Gilla Geddit för fler listor och klipp.

Brukar du komma för sent?