Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skryter om nya dyra supersystemet på Arlanda – men vad är det där i bakgrunden?

- 07/04/2015, 14:01
Men, men, men?
1 av 4

Men, men, men?

Faksimil SVT

Ouch!
2 av 4

Ouch!

Faksimil SVT

Ett nytt fint system!
3 av 4

Ett nytt fint system!

Faksimil SVT

Och en trasig väska...
4 av 4

Och en trasig väska...

Faksimil SVT

Oj då, Swedavia – det här har inte börjat bra.

I måndagens Rapportsändning fanns bland annat ett inslag där Swedavia berättade om "ett av världens mest moderna bagagesystem" som man nu byggt på Arlanda för en liten nätt kostnad av 350 miljoner svenska kronor.

Vilket företaget såklart är stolta över och vd:n Torborg Chetkovich verkade nöjd när hon syntes i bild. Men visst missades något i bakgrunden – vilket Henrik Ladström kvickt påpekade på Twitter.

Och han har ju rätt. För kikar man lite i Rapportsändningen och spolar fram till ungefär 08:30 så ser man en rätt trasig väska bakom Chetkovich.

Bild: Faksimil SVT

Eller ja, de flesta ser en trasig väska. Det gör inte Ewa som sköter Swedavias konto. Hon tycker att det är en helt vanlig väska. Utan hål.

"Kan dock inte se vad det är" – vad händer här egentligen? Det är en väska med hål i!

Nu säger vi såklart inte att det är det nya supersystemet som haft sönder väskan, inte alls. Den kan ju faktiskt ha varit trasig från början. Däremot säger vi att det var lite dumt att ha en trasig väska i bakgrunden när man visar upp det nya supersystemet.