14 mellanmål alla 80-talister kommer ihåg från barndomen
Kräm, O'boy och skorpor. Alla har vi växt upp med dem.
Gillar du artikeln?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.
1. Saftsoppa
Det första vi fick lära oss att göra i hemkunskapen. Det går ut på att tillsätta potatismjöl till saft.
Bildkälla: TT
2. Skogaholmslimpa med hushållsost och O'boy
Väldigt många skedar O´boy om mamma och pappa inte hunnit hem från jobbet.
3. Jordgubbskräm med mjölk
Dracks med behag direkt ur skålen.
Bildkälla: TT
4. Risifrutti
När föräldrarna var för slöa för att ens göra saftsoppa.
Bildkälla: TT
5. Nyponsoppa med glass och biskvier
Lyxen! Att få ha glass i mat!
Bildkälla: Faksimil Youtube
6. Riskakor
Att något så gott kunde vara så nyttigt. Trodde vi tills kolhydrater helt plötsligt blev det farligaste som gick att äta.
Bildkälla: TT
7. Skorpor med ost och marmelad
Och vi snackar inte dagens lyxmarmelader gjorda på fikon från en avlägsen dal i kampuchea. Nej det var rinnig apelsinmarmelad som gällde.
Bildkälla: TT
8. Frukt i klyftor
För när vi var barn fattade vi inte hur man öppnade frukt.
9. Glass med O'boy på
När syskonen hade länsat frysen på chokladglass fick man göra egen.
10. Saft i gamla sirapsflaskor
Hur mycket sirap använde folk förr i tiden egentligen? Alla barn hade saft i sirapsflaskor.
Bildkälla: Faksimil Facebook
11. Russin som "godis"
Nej.
12. Kexrån med MYCKET smör
Skulle också kunna beskrivas som smör med kex.
Bildkälla: Blogg
13. Kokt korv i termos
Den tidens största life hack. MAN KUNDE HA MAT I TERMOSEN. Sjukt kreativt.
14. Gorby´s pirog
Den luktade svett, men pirogen var ändå det närmaste riktig mat ett mellanmål kunde komma.