Måndag 19 Apr
Stockholm

11 helt orimliga saker kvinnor gör i filmer som absolut är fiction

1 av 3
Bh är bland de oskönaste plaggen som finns. det vill säga inget du sover i.
2 av 3
Bh är bland de oskönaste plaggen som finns. det vill säga inget du sover i. Foto: Faksimil / imgur
Kvinnor i filmer är inte alltid som kvinnor i verkliga livet.
3 av 3
Kvinnor i filmer är inte alltid som kvinnor i verkliga livet. Foto: Faksimil / Giphy

Det är så vanligt att du knappt märker det.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Har håret utsläppt

Det här kan vara det tydligaste tecknet på att det är alldeles för stor andel män som producerar film. Få, för att inte säga ingen, pallar ha fixat och utsläppt hår hela tiden.


Bildkälla

2. Fightas i högklackat

Det mycket som är övernaturligt i Batman men det mest fantastiska är utan tvekan att catwoman kan gå. Hon borde nämligen ständigt ha stukade fötter eftersom hon envisas med att spontanslåss med brottslingar i Gotham City.


Bildkälla

3. Är helt hårlösa på kroppen – hela tiden

Inte ens den stackars kvinna som fastnat på en öde under 100 dagar visar en hårig armhåla. Kanske hittar de vassa snäckskal att raka sig med? Det känns spontant som en dålig grej att prioritera i ödemarken men vad vet vi. Och om de trots allt finns håriga ben så syns de inte och fokus är på att håret ska bort.


Bildkälla

4. Badar med smink

Dusch, bad eller en simtur, det spelar ingen roll. Hollywood är verkligen experter på smink men inte alls lika bra på att göra make up:en verklighetstrogen. För oss vanliga dödliga smetas det tyvärr ut av kontakt med vatten.


Bildkälla

5. Joggar i push up

För den som har stora bröst känns det här som att två meloner studsar upp och ner om du inte har en tajt sportbh. Det kanske råkar vara vad tittarna vill ha, eller vad producenterna vill visa, men det är så långt i från en sann bild av en skön joggingtur.


Bildkälla

6. Vaknar helt flawless

Det är bara i drömmar och i hollywoodproduktioner kvinnor vaknar med en färdig make up och perfekt hår. Det är inte konstigt att kvinnor får skeva självbilder till slut.


Bildkälla

7. Bara pratar om män

Om de pratar förstås. De som känner till Bechdeltestet vet att det är ett test på kvinnors framställning i filmer. För att klara testet ska det finnas två namngivna kvinnliga karaktärer som pratar med varandra om någonting annat än män. Det är förvånansvärt ovanligt. Så låt oss påpeka att kvinnor faktiskt existerar, har namn och pratar om annat i verkligheten.


Bildkälla

8. Springer i högklackat

Det här är precis som att jogga i push up – jävligt oskönt. Ärligt talat så borde filmer med personer som springer i klackar alltid klassas som fantasy.


Bildkälla

9. Sover i bh

Okej filmregissörer, vi har fattat. Ni vill att kvinnor ska ha det obekvämt. Ingen tycker det är skönt att sova med bh.


Bildkälla

10. Skriker åt alla

Alltför ofta får den kvinnliga karaktären agera som en helt galen person som tappar humöret inför minst motgång som om den led av rejäla psykiska problem.


Bildkälla

11. Gråter åt allt

Åh, just det. Det finns förstås en tredje grej kvinnor kan göra när de inte pratar om män eller skriker. Då grinar de. Det vore förstås rimligt om de grät för att de hade skavsår av att tvingats springa i högklackat eller ha på sig svintajta push up bh:ar, men så är sällan fallet.


Bildkälla

Är kvinnor i verkligheten som i filmer?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela