Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 anledningar till att du hatar att åka buss

- 15/11/2015, 15:08
Den känslan...
1 av 2

Den känslan...

TT Bild

Varje gång!
2 av 2

Varje gång!

TT Bild

Vissa upplever det rofyllt att åka buss. De flesta ser det mest som ett nödvändigt ont. Här är sex saker du garanterat kommer uppleva som jobbiga när du reser med buss.

1. Medresenärer som tror de är själva på bussen

Finns ingen värre start på resandet än att grannen tar en privat dialog i telefon. Frostigt med partnern. Problem på jobbet. Nej, tack. Ta det när du kommer fram. Som medpassagerare vill man inte höra om det som tynger vardagen.


Bildkälla

2. Överdrivet sociala medpassagerare

Det är som oftast härligt med sociala möten. Men inte på en buss. Finns det lediga platser någon annanstans, varför sitta bredvid mig. Just på bussen finns det ingen anledning att sitta trångt bredvid varandra och småprata om hällregnet utanför rutan.


Bildkälla

3. Barn

Självklart ska barn få åka buss. Men de är också en av de främsta anledningarna till att frustration upplevs vid resa. Tjat, gråt och skrik. En klar stämningsdödare som sakta men säkert för tankarna till att uppleva den planerade dagstrippen vid nästa hållplats.


Bildkälla

4. Småbarnsföräldrar

Barn kan vara jobbiga. Snäppet värre är oftast deras föräldrar. "Barnet gråter för att hen är trött", "Nej, hen sov ju alldeles nyss", svarar den andra föräldern.

Ingen bryr sig. Sluta diskutera varför barnet gråter och ta tag i det riktiga problemet, se till att barnet slutar gråta.


Bildkälla

5 Grannar med dåliga hörlurar

Oj! Du lyssnar på Brittney Spears, Justin Biebers nya skiva. Högt och med bristfällig ljudkvalité sipprar toner av din underhållning ut. Köp ett riktigt headset, både din och min upplevelse blir klart bättre.


Bildkälla

6. Bussens temperatur

Varmt! Kallt! Med jacka eller utan. Temperaturen på en buss lyckas aldrig vara behaglig. Elementen utstrålar värme på sommaren men inte på vintern. Ett litet problem i sig, men fortfarande något du hatar med din bussresa.


Bildkälla

Men pusta ut. Det finns ett sätt att få resan mindre hemsk. Ladda din telefon, förbered med musik, podcast, serier och stäng ut omgivningen. Se bara till att komma av där du planerat.


Bildkälla

Gillar du att åka buss?