Bor vi kollektivt kommer du garanterat kunna relatera.
1 av 5
Bor vi kollektivt kommer du garanterat kunna relatera. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX/Claudio Bresciani/TT
Att diska, ojoj, verkar vara omöjligt för vissa.
2 av 5
Att diska, ojoj, verkar vara omöjligt för vissa. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Och städa för den delen.
3 av 5
Och städa för den delen. - Foto: Claudio Bresciani / TT
Ibland kan de kännas som om du är den enda som bryr sig om hur det ser ut.
4 av 5
Ibland kan de kännas som om du är den enda som bryr sig om hur det ser ut. - Foto: Claudio Bresciani / TT
Och att du inte kan laga mat när du vill, ah vad ska man säga.
5 av 5
Och att du inte kan laga mat när du vill, ah vad ska man säga. - Foto: Claudio Bresciani/TT

10 saker kan relatera till om du bor kollektivt

Stulen mat, stökiga kök och skrik i korridoren. Det är vardagen när man bor kollektivt. Här är tio saker du garanterat kommer att relatera till.


1. Det är alltid ett diskberg i sinken. Visst, du diskar dina egna tallrikar, men så fort någon lägger en liten gaffel i sinken så börjar berget växa.

Bildkälla

2. Ni måste samsas om TV-rummet, vilket inte är det lättaste. Många viljor, jag menar, alla kanske inte vill se let's dance, melodifestivalen eller Idol..

Bildkälla

3. Väggarna är FÖR tunna, du hör allt. Hemligheter, bråk, gråt och när grannen får till det..

Bildkälla

4. Du inser att du skulle bli en väldigt bra förälder när du måste städa upp efter alla. Du måste diska, städa när ingen annan gör det och sometimes så måste du göra en Ross Geller i och be de vara lite lite tystare.

Bildkälla

5. Ingen kan skilja på ditt och mitt. Visst, samma kylskåp men det betyder inte att du kan ta saker som inte är dina. Speciellt när de aldrig frågor först, utan bara tar för givet att det inte märks. Men tar du fem glas mjölk från någon annan, så märks det. Jag lovar!

Bildkälla

6. Du får äta soppa med gaffel. För på något sätt försvinner alla gafflar, skedar, glas, och tallrikar. Det är alltid någon som har hela servisen från ikea på rummet.

Bildkälla

7. Du står och är hungrig för köket är ockuperat och du måste vänta på din tur.

Bildkälla

8. Dina viktiga morgon- och kvällsrutiner kanske inte kan förbli som innan för nu måste du anpassa dig efter andra eftersom ni delar stället.

Bildkälla

9. Gemensamt badrum, inge vidare va? Ni delar nu dusch och toalett. Det betyder att det kanske inte är ledigt jämt. Men visst, lite skitsnack när ni borstar tänderna kan vara najs men du har typ sällskap när du duschar och går på toa. Not nice!

Bildkälla

10. Absolut, det är trevligt med sällskap. Men något som är viktigt, egentid! Vilket kan vara svårt att få om du fortfarande vill vara hemma och inte någon annanstans.

Bildkälla

Så bor du kollektivt så vet du vad vi pratar om!

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bor du i kollektiv?
Tack för din röst!