Bara för att ni har det jobbigt behöver det inte betyda att ni borde göra slut.
1 av 2
Bara för att ni har det jobbigt behöver det inte betyda att ni borde göra slut. - Foto: TT bild
Ni kan hitta tillbaka till varandra igen.
2 av 2
Ni kan hitta tillbaka till varandra igen. - Foto: TT bild

5 allvarliga relationsproblem som absolut inte behöver betyda slutet

Otrohet, att kärleken tar slut och lögner behöver inte betyda att ni måste göra slut.


Förhållanden är inte bara en dans på röda rosor. De kräver oftast mycket jobb och starka viljor att faktiskt vilja vara med varandra. Ibland kan allt kännas lite väl jobbigt och det kan kännas som att ni kämpar i motvind. Här är fem saker som kan kännas som slutet på ett förhållande, men som absolut inte behöver betyda det.

1. Otrohet

Att den ena gjort det som alla fasar för – varit otrogen – behöver inte alls betyda att det är hejdå med ert förhållande. Par som är öppna för att öppet prata om det och allting annat i ett förhållande kan lyckas bygga upp ett brustet förtroende igen. Det underlättar om man inte tar på sig roller som offer eller förövare, skriver Psychology today.

Bildkälla

2. Lögner

Problemet med lögner är att de förstör tilliten till din partner, och tillit behöver vi för att ens kunna ha ett förhållande med en person. Tillit kan alltid byggas upp igen, det kan ta tid och terapi, men det går, skriver Psychology Today.

Bildkälla

3. Dåligt eller inget sex alls

Det är vanligt att tro att alla par har hett sex hela tiden, men det stämmer inte alltid. Även de mest lyckliga paren kan ha perioder då de till exempel inte har sex alls. Ibland kan en doktor eller psykolog behövas för att komma underfund med varför sexet har upphört, men det går att komma tillbaka på rätt bana igen, skriver Bustle.

Bildkälla

4. Ni har tappat kärleken

Om du känner att du inte är kär längre är den första tanken i ditt huvud förmodligen att du vill göra slut, men det behöver inte vara så. Många par går igenom perioder allting känns tråkigt och att det inte alls pirrar. Men kärleken kan komma tillbaka, den kommer och går. Ibland är kärlek ett val och det kan behövas jobb för att komma tillbaka dit ni en gång varit, skriver Bustle.

Bildkälla

5. Ni är så olika

Motsatser dras till varandra brukar det ju låta och många gånger stämmer det. Att man är olika behöver inte alls betyda att det inte kommer att fungera. Att personer är olika är faktiskt det som gör att det viktigaste bildas – just det, kemi. Det skriver Psychology Today.

Bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kämpar du för dina förhållanden?
Tack för din röst!