Kondom skyddar mot könssjukdomar.
1 av 3
Kondom skyddar mot könssjukdomar.
Var försiktig så den inte spricker.
2 av 3
Var försiktig så den inte spricker.
:)
3 av 3
:) - Foto: http://emojipedia.org/wp-content/uploads/2014/01/160x160xpeach.png.pagespeed.ic.PWZGAVJPK1.jpg

6 saker du gör fel med kondom – som kan göra att du råkar illa ut

Du ska verkligen undvika det här...


1. Du struntar i den

Seriöst, hur dum får en vara? Alla vet att du ska använda kondom om du har sex med en tillfällig partner för att undvika att dra på dig könssjukdomar eller riskera att bli eller göra någon gravid.


Bildkälla

2. Du sätter på den för sent

Många känner inte till att det finns spermier i försatsen. Det gör det och därför kan försatsen leda till graviditet. Kondomen ska därför vara på under hela sexet, inte bara vid penetration. Fram med den redan från början.


Bildkälla

3. Du vågar inte köpa dem

Klart du vågar, här är det bara att bita ihop. Det kanske känns pinsamt men det är inget mot hur pinsamt det är att ringa någon och berätta att du gett den klamydia.


Bildkälla

4. Du har den inte vid avsugningar

Klamydia och svamp kan smitta från penis till munnen. Inte så smaskigt.


Bildkälla

5. Den går sönder

Den kan spricka och det är inte så mycket att göra åt. Det gäller att helt enkelt vara uppmärksam om det händer och använda en ny kondom om ni vill fortsätta sexet. Går den sönder kan det vara på sin plats att testa sig för könssjukdomar och göra ett graviditetstest efteråt.


Bildkälla

6. Vid analsex

I allmänhet är det ofarligt med avföring på penis men det kan kännas ofräscht. Det som är viktigt att tänka på är att könssjukdomar kan smitta även genom analsex.


Bildkälla

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du kondom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

3 dagar sedan 18:12

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

25 Mar, 16:36
Årets pollensäsong är här, något som innebär rinniga ögon och nästäppa för många. Nyheter24 har pratat med Catharina Claesson, chef för Farmaci på Apotek Hjärtat, om hur man maximerar effekten på sin allergimedicin.

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.