Det finns ett enkelt sätt att få mer utrymme i diskmaskinen.
Det finns ett enkelt sätt att få mer utrymme i diskmaskinen. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Claudio Bresciani / TT

Så får du mer utrymme i diskmaskinen – här är knepet många missar

Att hitta tillräckligt med plats i diskmaskinen kan ibland vara klurigt. Framför allt om man samlat på sig ett par dagars disk Men det finns ett tips som hjälper dig att skapa mer utrymme i diskmaskinen.


Har du någon gång ställt ett vinglas högst upp i diskmaskinen men snabbt insett att det blir svårt att stänga maskinen då glasets fot slår i kanten? Det finns ett sätt att faktiskt komma runt problemet, utan att ställa glasen i det nedre stället.

I ett klipp på sociala medie-plattformen Instagram har kontot @lifehacktipsyt delat med sig av en video, som har hundratusentals visningar. Den visar hur du enkelt och snabbt får mer utrymme i diskmaskinen. 

Genom att trycka in ramen på de båda utsidorna av ställningen så hoppar den övre delen av maskinen ner en nivå, vilket ger med utrymme så att vinglas med höga halsar och breda fötter får plats. Och det bästa med tipset är att det fungerar på de flesta diskmaskiner.

”Mitt liv var en lögn. Jag har aldrig vetat detta”, skriver användaren som lade upp videon.

Därför måste du rengöra tvättmaskinen efter varje tvätt

Följarnas reaktion: "Läs den jäkla manuelen"

I kommentarsfältet till den virala videon delar följarna med sig av sin uppfattning om kunskapen att öka utrymmet i diskmaskinen. Flera av dem menar att detta är något man får lära sig när man är liten så länge man hjälper till i hushållet.

"Ditt liv är inte en lögn. Bara läs den jäkla manualen", skriver en person.

"Du brukar vanligtvis lära dig den här typen av saker hemma när du växer upp... När du hjälper till i huset och inte bara blir uppassad".

Några av de som inte var medvetna om detta hade dock mindre tur. Inte nog med att de inte fått lära sig kunskapen vid barnsben, flera verkar också haft lite för bråttom och haft sönder sin diskmaskin i ett försök att trycka in reglarna för att utöka utrymmet. 

”Hade precis sönder min diskmaskin när jag gjorde detta så jag skyller på videon som fick mig att göra det”

Foto: Skärmavbild Instagram/lifehacktipsyt

Äckliga anledningen – därför ska du byta handduk var femte dag

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!