Se till att din hund inte gör dessa vanliga saker på midsommar.
Se till att din hund inte gör dessa vanliga saker på midsommar. - Foto: Pixabay / TT / TT

Det får du ALDRIG låta din hund göra under midsommar

Ser du fram emot midsommar? Det gör säkert din hund också. Men det finns några saker du måste se till att den inte gör under firandet.


Det är viktigt att komma ihåg att vissa midsommartraditioner inte är säkra för våra fyrbenta vänner. Här är tre saker din hund bör undvika för att ha en glad och säker midsommar. 

Allt du behöver veta om midsommar

Äta midsommarmaten

Det kan vara frestande att dela med dig av midsommarlunchen till din hund, men var försiktig. Det finns många midsommarmatvaror som är farliga för hundar. Sill, en midsommarklassiker, är väldigt salt – om din hund får i sig för mycket kan den drabbas av saltförgiftning, enligt Agria Djurförsäkring. Symtomen kan vara allt från kramper till diarré och kräkningar. 

Lök är en annan vara som din hund bör undvika. För en del hundar räcker det med en liten mängd lök för att åka på allvarliga symptom som buksmärtor och andningsbesvär. Kolla alltid upp vad som är okej att mata din hund med innan du gör det. 

Snusa eller dricka midsommarsnapsen 

Snus är en vanlig syn på midsommarbordet, men det är väldigt farligt för hundar. Det kanske låter uppenbart, men ge absolut inte snus till din hund. Nikotin är giftigt för hundar och kan orsaka allvarliga symtom som kräkningar, diarré och till och med döden. Samma gäller alkohol – att ge midsommarsnapsen till hunden är alltid en dålig idé. Om din hund skulle råka få i sig alkohol är det bäst att lämna midsommarfirandet och köra till veterinären.

Ny studie – alkohol kan vara bra för hjärtat

Bita i midsommarkransen

Midsommarkransar och buketter är vackra, men vissa blommor och växter kan vara giftiga för hundar, enligt Agria. Var noga med att hålla de giftiga växterna utom räckhåll för din hund. Precis som med midsommarmaten, kolla upp vad din hund tål och inte innan du ger den något att tugga på.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!