Fredag 27 Maj
Stockholm

Icona pop

Icona pop är en svensk DJ- och popduo som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt. De kommer ursprungligen från Stockholm där de träffades på en fest 2009. Deras musik är popmusik med inslag av housemusik och indiepop. 2009 fick de ett kontrakt med skivbolaget TEN Music Group. I början av deras karriär bodde de i London tillsammans med skådespelaren Alicia Vikander och Tove Lo.


De slog igenom med singeln "I Love It" 2012 och sedan dess har de delat scener med bland annat Tove Lo och Zara Larsson. De har även turnerat med till exempel Miley Cyrus, One Direction och Katy Perry. Andra mer kända låtar är "Emergency", "All Night" och "We Got The World". De släpper ett nytt album under 2017 och ska vara med i TV4:s tv-program Så mycket bättre under samma år.


Popduon har fått flera priser, till exempel från P3 Guld, Elle-galan, Grammisgalan och Gaffa. De har även spelat på bland annat Summerburst, Stadion i Stockholm, Bråvalla och Ultra Music Festival i Miami. DJ-duon kommer dessutom att uppträda under Stockholms Kulturfestival i augusti 2017.

Visa resten ↓