Receptet ger 4 portioner.
Ingredienser:
300 g spaghetti (spara 0,5 dl pastavatten till såsen)
1 msk matolja
1 finhackad gul lök
Annons
1 fint riven vitlöksklyfta
5 skivade soltorkade tomater
10 körsbärstomater delade i två
Salt & peppar
1 msk röd currypasta
Annons
300 g tonfisk på konserv (avrunnen vikt)
1 msk finhackad persilja
Riven parmesanost till servering.
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 0,5 dl pastavatten till såsen.
- Stek gul lök och vitlök mjuka i matoljan på medelvärme. Tillsätt därefter soltorkade tomater och körsbärstomater. Krydda med salt, peppar och 1 msk currypasta. Ha även i pastavattnet.
- Rör om och låt koka upp innan du sänker värmen och till sist har i kokt pasta, tonfisk och finhackad persilja. Rör om väl innan servering.