SD-topp spred hat om "zigenare" och "araber" på rasistsajter

Nu avslöjas det hur ytterligare en högt uppsatt sverigedemokratisk politiker spridit hat på rasistiska sajter.


Fler SD-politiker på hatsajter

I december förra året avslöjade Expressen hur ett stort antal sverigedemokratiska politiker hade spridit hat på olika rasistiska sajter.

Det ledde till ett flertal utredningsärenden – bland annat avgick Marie Stensby, suppleant i partistyrelsen.

Detta efter att det avslöjats att hon kallat muslimska invandrare för "de invaderande styrkorna", "gräshoppssvärmar" och "patrasket". Under en text om hungerstrejkande flyktingbarn skrev hon:

"Hoppas de svälter sig till döds!"

STOCKHOLM. På måndagen avslöjar tidningen Expressen i samarbete med Researchgruppen hur Christoffer Dulny, ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms stad, politisk samordnare på partiets kansli och riksdagskandidat, ska ha skrivit ett stort antal kommentarer på rasistiska sajter.

"Araber har våldsammare gener"

Enligt tidningen ska han dessutom ha skickat ett antal tipsmejl till hatsajten Politiskt Inkorrekt, föregångare till dagens Avpixlat. Bland annat ska Dulny ha tipsat om en artikel rörande ett italienskt mål där man hänvisade till forskning kring genetiska orsaker till brottslighet. "Araber har våldsammare gener, nu får de kortare fängelsestraff", ska han ha skrivit enligt Expressen.

Tidningen skriver också att Dulny ordnade så att partiets riksdagskansli fick en direktkanal till Politiskt Inkorrekt för att på så sätt kunna plantera nyheter och sprida partiets budskap på hatsajten.

"Invandrare är absolut värst på att ljuga"

Kommentarerna som Expressen visar på har skrivits på en rad olika sajter, bland annat på Avpixlat, Politiskt Inkorrekt och en nigeriansk nyhetssajt. Bland annat skriver Dulny på Avpixlat i en kommentar om hur invandrare som arbetar som telefonförsäljare beter sig att "invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc. De är helt skamlösa och passar därför extremt bra in i denna bransch. Många av dem saknade helt moraliska kompasser och det i en bransch där det redan är illa ställt."

"Tidsfråga innan hela fasaden krackelerar"

Under en artikel på Politiskt Inkorrekt om hur Torsby kommuns prioriterar skriver Dulny "Vedervärdigt, det är bara en tidsfråga innan hela fasaden krackelerar fullständigt och Svensson på allvar inser att deras äldre ligger och dör i sina egna kroppsvätskor för att Ali 23 år ska kunna bli servad med mat lagad i ett lyxkök.

VAKNA SVERIGE FÖR I HELV...."

Samtliga kommentarer ska enligt Expressen vara skrivna under ett annat namn och när tidningen konfronterar Dulny vägrar han svara på frågor.

Se klippet här.

UPPDATERAD 08:20:

Dulny har nu bekräftat för SVT att han ligger bakom åtminstone några av inläggen.

– Jag vet att jag har skrivit en hel del av det som tillskrivs mig. Jag kan dock inte kommentera om jag har skrivit allting. Jag håller på att gå igenom det nu för att se vad jag har skrivit, säger han till SVT Nyheter.

Han menar dock på att en del av kommentarerna skrevs innan han blev politiskt aktiv – men vidhåller att det inte är bra att kommentera från anonyma konton.

– Det har helt och hållet varit ett felaktigt agerande att kommentera anonymt under ett påhittat namn. Man ska inte syssla med det som hög politiker, säger Dulny till SVT Nyheter.

/
/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.