Här sjunger Dennis för ett varmare Sverige

I sin senaste låt tar artisten Dennis Camitz ställning mot Sverigedemokraterna och uppmanar svenska folket att rösta med sina hjärtan.


Andrea sjunger om ett rasistiskt Sverige

Efter EU-valet uppmärksammades Andrea Lundquist då hon sjöng om ett rasistiskt Sverige.

Artisten Dennis Camitz har släppt sin senaste låt och publicerat en video på Youtube.

Att släppa låten inför valet var viktigt då den syftar till att få svenskar att rösta med hjärtat, skriver han i låtbeskrivningen. Sverige har blivit allt kallare, menar Camitz. 

– Jag känner att vi har ett hårt klimat i Sverige och det ser ut att fortsätta mot tuffare tider. Det är inte unikt det jag berättar, men jag vill försöka påverka de jag har möjlighet till, säger han till Nyheter24.

"Gått ifrån det viktigaste"

Låten fokuserar mycket på flyktingar som kommer till Sverige, och som enligt texten får bära skulden för diverse problem. 

"Scared for life, you travel to / A country where you think, there are people who / Understand how you feel, understands your pain / But all you ever hear, you’re the one to blame" sjunger han bland annat. 

– Det är mycket fokus på ekonomi, vilket jag anser är ett viktigt redskap men jag tycker att vi gått ifrån det viktigaste perspektivet av politiken – medmänsklighet, säger Camitz och fortsätter:

– Som exempel: Vi har det överlag otroligt väl ställt här i Sverige. Vi har möjligheten att välkomna folk. Jag köper inte att man ser invandring och flyktingar som ett problem - jag vill att vi ska se det som den tillgång det är.

Ställningstagande mot SD

Att låten är ett ställningstagande mot Sverigedemokraterna är ingen hemlighet.

– Det säger sig självt. Medmänsklighet blir ett ställningstagande mot Sverigedemokraterna, mot deras budskap och deras invandringspolitik. Men jag ser det hellre som en upplysning att omfamna hellre än avvisa. 

 Vad tror du på för reaktioner?

– Jag tror att många håller med. Det är varken någon tuff eller unik retorik jag använder. Jag vill få upp folks ögon. Att tänka en extra gång och rösta mer med hjärta och moral än med plånbok och egoism. 

Vad har du på gång annars?

– Jag har skrivit låtar hela 2014 fram tills nu. Från september och framåt kommer jag släppa två låtar i månaden tills jag når ny mark och ny publik. Det kan ta tio år, men då blir det helt enkelt en bred arsenal av låtar. 

Hör låten och se videon här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!