Onsdag 28 Sep
Stockholm

Nazister stormade vallokaler

Nazister från Svenska motståndsrörelsen vid attacken i Kärrtorp i vintras.
1 av 3
Nazister från Svenska motståndsrörelsen vid attacken i Kärrtorp i vintras. Foto: Hampus Andersson / TT
Ska ha betett sig hotfullt.
2 av 3
Ska ha betett sig hotfullt. Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN
Tidigare under dagen ska personer ha lagt ut valsedlar från SvP och stulit övrigas.
3 av 3
Tidigare under dagen ska personer ha lagt ut valsedlar från SvP och stulit övrigas. Foto: MAJA SUSLIN

Problem vid flertalet platser i Stockholmsregionen.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Flera män ska ha tagit sig in en vallokal och skrikit nazistiska slagord. Och det har varit problem på mer än en plats i Stockholm.

Enligt Aftonbladet ska det handla om en vallokal vid Enskedefältets skola där nazister tagit sig in och agerat hotfullt, något som välnämnden i Stockholm bekräftar för tidningen. Samma sak ska ha hänt vid Kärrtorp gymnasium

– Jag fick höra att Nordfront var där och man har ringt polisen, säger Eva Debels, kanslichef på valnämnden i Stockholm till Aftonbladet om händelsen vid Enskedefältets skola till Aftonbladet. 

Nordfront är hemsidan för våldsamma nazistiska Svenska motståndsrörelsen. På den tar organisationen på sig ansvaret för flera av attackerna. De har skrikit slagord och kastat ut konfetti i flera vallokaler.

Fler problem under dagen

Tidigare under dagen har tidningen rapporterat om hur fyra personer dykt upp vid en vallokal i Haninge och lagt ut valsedlar från Svenskarnas parti – och därtill stulit alla andra partiers valsedlar.

– Vi har varslat ut, så i flera vallokaler har de stoppats när de försöker ta sig in. Däremot tar man emot valsedlarna, men de får inte komma in så de har ingen chans att stjäla andras, säger Christer Erlandsson, vice ordförande i Valnämnden i Haninge till tidningen och fortsätter:

– Det är etiskt och demokratiskt alldeles förkastligt. Man får tycka vad man vill om andra politiska partier, men man ska föra fram sitt eget budskap och inte agera på det här sättet.

Polisanmält

Aftonbladet skriver att händelsen är polisanmäld, och till tidningen säger Svenskarnas partis partiledare Stefan Jacobsson att det inte är något som är något som det nazistiska partiet överhuvudtaget har något med att göra.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.