Fredag 14 Maj
Stockholm

KD: "Sänk bidragen för asylsökande"

Göran Hägglund.
1 av 3
Göran Hägglund. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Göran Hägglund skriver på DN Debatt.
2 av 3
Göran Hägglund skriver på DN Debatt. Foto: Vine
Laddar inför nyval.
3 av 3
Laddar inför nyval. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kristdemokraternas Göran Hägglund kommer med tre nya förslag.

Kommentera (42)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyåret närmar sig och därmed också det stundande nyvalet. Därmed kommer det allt fler politiska utspel – det senaste från Kristdemokraterna som via partiledaren Göran Hägglund nu skriver på DN Debatt om tre olika förslag som partiet har.

"Minska kostnaden för flyktingmottagandet"

Det handlar om att "minska kostnaden för flyktingmottagandet" och att "lyssna till människors oro och ta oss an de utmaningar som en kraftigt ökad invandring för med sig", skriver Hägglund. Därför vill han och Kristdemokraterna se att etableringsersättningen sänks för nyanlända, att nyanlända inte beviljas permanent uppehållstillstånd utan ett tillfälligt tillstånd att stanna i tre år och att asylärenden för för ansökande som kommer från länder som bedöms som säkra ska behandlas snabbare. Alltså fall som med säkerhet kommer att avslås, skriver Hägglund.

"Värnar asylrätten"

Den kristdemokratiske ledaren skriver att han själv ser att "det finns andra svar än stängda dörrar". Hägglund menar på att de förslag som presenteras "värnar asylrätten, minskar kostnaderna för invandringen och skapar förutsättningar för en utvecklad välfärd genom att fler bidrar".

Kommer du rösta i nyvalet?
Tack för din röst!
Kommentera (42)
Kopiera länk
Dela