Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige
1 av 12
Alternativ för Sverige hyllas av nazistiska Nordisk Alternativhöger - Foto: TT
2 av 12
3 av 12
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12

Nya partiet Alternativ för Sverige hyllas av nazister

Den nazistiska organisationen Nordisk Alternativhöger verkar ha hittat ett nytt favoritparti – det nystartade Alternativ för Sverige. Nu hyllas partiledaren Gustav Kasselstrand i högerextrema kretsar.


Med några månader kvar till riksdagsvalet har Sverige fått ett nytt parti. Alternativ för Sverige är bildat av Sverigedemokraternas gamla ungdomsförbund, med före detta SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand i spetsen. 

Partiet har under kort tid lyckats få mycket uppmärksamhet, och har lockat över tre stycken riksdagsledmöter från Sverigedemokraterna till partiet. I en nätundersökning från Yougov fick AfS knappt två procent, och man räknar med att lägga 2-3 miljoner på sin valkampanj. 

Inom Sverigedemokraterna är AfS inte speciellt populära. 

– Det är till nästan hundra procent ett parti bestående av de som vi inte vill ha med. Vi kallar det "Alternativ för sparkade", har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tidigare sagt till Expressen

Men det finns kretsar där AfS praktiskt taget ses som hjältar.

Den nazistiska organisationen Nordisk Alternativhöger, som drivs av före detta SD-toppen Christoffer Dulny, har den amerikanske extremhögern som förebild, och marknadsför sig genom poddar, ideologiska texter – och memes.

Nordisk Alternativhögers mål är att Sveriges makthavare och journalister ska avrättas genom hängning eller dränkning, och att Sverige efter det ska hamna i ett harmoniskt stadie rörelsen kallar för "Bullerbynationalismen".

I en artikel som Nordisk Alternativhöger kallar "Memdump 16.0" finns flera bilder som hyllar Alternativ för Sverige och partiledaren Gustav Kasselstrand.


På samma "Memdump" som hyllningarna till Alternativ för Sverige och Gustav Kasselstrand kan besökaren också hitta bilder som där statsminister Stefan Löfven fått sitt huvud avhugget och Sverigedemokraternas partiledning skickats till ett utrotningsläger: 


När Nyheter24 visar upp bilderna för Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand menar han att någon enstaka bild är rolig, men att han inte står bakom budskapet i sin helhet. 

– Jag ser ingen anledning att vare sig fördöma eller berömma deras verksamhet, jag fokuserar helt på Alternativ för Sverige. Vad andra gör får stå för dem. Vi har inga formella band till någon organisation, säger Kasselstrand till Nyheter24.

Nyheter24 har utan resultat sökt Nordisk Alternativhöger. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Anser du att man borde terrorstämpla nazistorganisationer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.