Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Johanna Jönsson sågar flyktingdebatten: "Det är inte rimligt"

Maktkamp24 | 17/05/2018 10:41

Centerpartiets Johanna Jönsson går till hård attack mot omläggningen i flyktingpolitiken. Hon menar att man bara tar upp det som är negativt med invandringen och glömmer bort det positiva.

Knappast Ingen kan väl ha missat förändringen i flyktingdebatten här i Sverige den senaste tiden. Både Moderaterna och Socialdemokraterna har nu inför valet lagt fram flera förslag på integrations- och migrationsområdet, och många menar att partierna nu tävlar med varandra om att ha hårdast tag i frågorna. 

En som är riktigt less på detta är Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson, som är veckans gäst i podden 24Frågor

Hon är trött på presskonferenser om hårdare tag och krympande rättigheter avlöser varandra, och att den politiska majoriteten verkar gå åt en stramare flyktingpolitik. 

 – De två största partierna i svensk politik som går ut och tycker detta är fantastiskt bra, att det blir fler och fler förslag åt det här hållet, säger Johanna Jönsson i podden. 

Hon fortsätter: 

– Det är som att alla tycker man ska sparka på dem så gott vi kan och använda dem för att få väljare. Jag tycker det är helt åt ”xxxx” att det fortsätter på det sättet, jag är så trött på det. Det är inte rimligt.

Lyssna på hela podden på Acast, i iTunes eller sök på 24Frågor i din poddapp

Tänker du rösta på Centerpartiet?