Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här blir det rökförbud på badplatser – redan i sommar

- 22/05/2018, 10:36 -

Svenska kommunen kommer nu förbjuda rökning för att barn inte ska fara illa. Skyltar kommer att sättas upp närmaste veckorna.

Den varma våren har fått många svenskar att ta fram badkläderna och hoppa ner i plurret på någon av Sveriges tusentals badstränder. 

Men för en vissa blir badturen en tråkig historia. Om man är känslig för röklukt är det trist att hamna bredvid någon som får för sig att ta en cigg på stranden. Därför kommer nu Olofström i Blekinge införa rökförbud på kommunens badplatser. 

– Jag tror att det är många som tycker att det är bra. Det är till exempel många barn som vistas där, säger kommunchefen Iréne Robertsson till 24Blekinge. 

Olofström blir inte först i Sverige med att införa rökförbud på badplatser. Redan 2016 bestämde både Norrköpings kommun och Karlshamns kommun att förbjuda rökning på kommunala 

Nyligen gick regeringen ut och meddelade att rökning på uteserveringar snart kommer att vara förbjudet. Läs mer om det här!

Tycker du rökförbud är bra?