Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kommer du snart kunna få öl och vin hemkört till dörren

- 29/06/2018, 10:24 -

Regeringen vill ha hemleverans av alkohol i hela landet. Men hemkörningen kommer ta tid.

Skulle du vilja ha lite bubbel, en flaska sprit eller kanske några bärs hem till dörren? Snart kommer detta kunna bli verklighet. 

Redan nu bedriver Systembolaget test på hemkörning på några platser i Sverige, bland annat Stockholm och Göteborg, men nu vill regeringen ha hemleveranser i hela landet.

– Vi har prövat det här och sett att det har fungerat väl. Det har varit populärt bland de som utnyttjat det. Det har handlat om personer som har svårt att ta sig själva till Systembolaget och geografiska avstånd, säger socialminister Annika Strandhäll till Aftonbladet. 

Men det kommer inte gå snabbt att få alkoholen hemkörd. Leveransen är dyr och kan ta flera dagar – anledningen är att man inte ska spontanköpa öl, vin och sprit. Beställer man från beställningssortimentet kan det ta upp till 12 dagar innan man får hem grejerna. 

– Det är inte så att man gör en beställning och sen står de utanför dörren en timme senare. Det är inte som att beställa en pizza till dörren, säger Strandhäll till Aftonbladet. 

Hur mycket kommer det kosta då?

Systembolaget räknar i "kollin". Varje kolli kostar 120 kronor att få hemlevererat, och kan bestå av till exempel sex flaskor och tolv burkar, eller tre boxar och sex helrör. Mer info finns på bolagets hemsida.

Går allt som det står kommer man kunna beställa hem grejer till dörren från och med 1 april nästa år. 

Tycker du detta är bra?