Söndag 5 Dec
Stockholm

Rebecca och Fiona möts av hat efter SD-kuppen i "Sommarkrysset"

På bakgrundsdansarnas tröjor stod det "Fuck SD"
Rebecca och Fiona har mottagit hat efter SD-kuppen i TV4:s "Sommarkrysset". Foto: TT/Instagram rebeccafiona​

​Det var i säsongpremiären av TV4:s program "Sommarkrysset" som duon Rebecca och Fiona gjorde en kupp mot SD. Något som Rebecca Scheja och Fiona FizPatrick nu fått mycket hat för.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i säsongpremiären av TV4:s program "Sommarkrysset" som Rebecca och Fiona kuppade mot Sverigedemokraterna. Något som dj-duon nu har fått mycket hat för. 

Under deras framträdande kunde man läsa "Fuck SD" på bakgrundsdansarnas rosa tröjor, en kupp som Rebecca Scheja och Fiona FizPatrick gjorde utan TV4:s godkännande, skriver Aftonbladet. 

"För det var nästan så vi och dansarna kände oss backstage när vi smusslade med tröjorna; som kriminella. In i det sista höll vi tröjorna hemliga för att inte någon av TV-producenterna skulle få syn på dem. Vi lever ju i en tid då rasism är så pass normaliserat att vi vet att det blivit jidder om vi haft tröjorna på genrepet" skriver de bland annat under bilden på Instagram.

Duon skriver också att de har fått tusentals hotfulla och hatiska kommentarer. Bara inom loppet av ett dygn hade de mottagit över 2 000 kommenterar om kuppen, men den har också hyllats.

"Efter programmet fick vi under loppet av 24h över 2000 kommentarer, varav många hatiska och hotfulla. Men det bekommer oss inte det minsta, för de flesta var från låsta tomma konton utan följare. Knappast en överraskning, då SD-anhängare ofta använder sig av trollmetoder." fortsätter duon. 

Dj-duon har mottagit hat efter kuppen. Bildkälla: Instagram/rebeccafiona

SD:s ungdomsförbunds ordförande Tobias Andersson har även utmanat duon till en debatt i Almedalen, skriver Expressen

– De har gjort ett tydligt ställningstagande, men de har inte grundat det i några sakpolitiska argument. De hatar oss, men har inte sagt varför. Just nu har de bara gjort en PR-kupp utan att visa upp någon sakpolitisk kunskap.

Johan Janrell, som är tillförordnad exekutiv producent för tv-programmet, har tidigare sagt så här till Nöjesbladet. 

– Det här var en kupp som genomfördes helt utan TV4:s vetskap eller medgivande.

Dj-duon är aktuella med sitt sommarprat i P1 som kommer att sändas den 8 augusti. 

Såg du programmet?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela