På bakgrundsdansarnas tröjor stod det "Fuck SD"
Rebecca och Fiona har mottagit hat efter SD-kuppen i TV4:s "Sommarkrysset" - Foto: TT/Instagram rebeccafiona​

Rebecca och Fiona möts av hat efter SD-kuppen i "Sommarkrysset"

​Det var i säsongpremiären av TV4:s program "Sommarkrysset" som duon Rebecca och Fiona gjorde en kupp mot SD. Något som Rebecca Scheja och Fiona FizPatrick nu fått mycket hat för.


Det var i säsongpremiären av TV4:s program "Sommarkrysset" som Rebecca och Fiona kuppade mot Sverigedemokraterna. Något som dj-duon nu har fått mycket hat för. 

Under deras framträdande kunde man läsa "Fuck SD" på bakgrundsdansarnas rosa tröjor, en kupp som Rebecca Scheja och Fiona FizPatrick gjorde utan TV4:s godkännande, skriver Aftonbladet. 

"För det var nästan så vi och dansarna kände oss backstage när vi smusslade med tröjorna; som kriminella. In i det sista höll vi tröjorna hemliga för att inte någon av TV-producenterna skulle få syn på dem. Vi lever ju i en tid då rasism är så pass normaliserat att vi vet att det blivit jidder om vi haft tröjorna på genrepet" skriver de bland annat under bilden på Instagram.

Duon skriver också att de har fått tusentals hotfulla och hatiska kommentarer. Bara inom loppet av ett dygn hade de mottagit över 2 000 kommenterar om kuppen, men den har också hyllats.

"Efter programmet fick vi under loppet av 24h över 2000 kommentarer, varav många hatiska och hotfulla. Men det bekommer oss inte det minsta, för de flesta var från låsta tomma konton utan följare. Knappast en överraskning, då SD-anhängare ofta använder sig av trollmetoder." fortsätter duon. 

Dj-duon har mottagit hat efter kuppen. Bildkälla: Instagram/rebeccafiona

SD:s ungdomsförbunds ordförande Tobias Andersson har även utmanat duon till en debatt i Almedalen, skriver Expressen

– De har gjort ett tydligt ställningstagande, men de har inte grundat det i några sakpolitiska argument. De hatar oss, men har inte sagt varför. Just nu har de bara gjort en PR-kupp utan att visa upp någon sakpolitisk kunskap.

Johan Janrell, som är tillförordnad exekutiv producent för tv-programmet, har tidigare sagt så här till Nöjesbladet. 

– Det här var en kupp som genomfördes helt utan TV4:s vetskap eller medgivande.

Dj-duon är aktuella med sitt sommarprat i P1 som kommer att sändas den 8 augusti. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Såg du programmet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.