Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Attacken mot Jimmie Åkesson: "Gå hem och läs historia"

- 03/07/2018, 19:47 -

Liberalernas partiledare Jan Björklund gick till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i sitt tal i Almedalen.

Bråket inom Alliansen om hur man ska hantera Sverigedemokraterna efter höstens val har skakat om den svenska inrikespolitiken senaste veckan. Det har nu gjort att Liberalernas partiledare Jan Björklund kände sig tvungen att ta upp krisen i sitt tal i Almedalen i Visby på tisdagkvällen. 

I sitt tal sa Björklund att den senaste veckan "inte varit Alliansens bästa dagar". Men efter att ha kritiserat Jimmie Åkessons nationalism, och bett SD-ledaren att "gå hem och läsa historia", droppade Björklund ett klart besked till väljarna. 

Jan Björklund under ett tal i Almedalen.
Jan Björklund i Almedalen. Bild: Henrik Montgomery / TT

– Låt mig vara mycket tydlig om vår position. Vi kommer jobba dygnet runt för att Sverige ska få en Allians-regering och ett starkare Liberalerna. Men vi kommer inte förhandla med Sverigedemokraterna.

Björklund menade sen att man som politiskt parti kan kompromissa och förhandla om det mesta, men...

– Men vi kan inte kompromissa med någon som anser att judar och samer inte kan vara svenskar, sa Björklund i sitt Almedals-tal. 

Kommer du rösta på Liberalerna?