Centerpartiet vill lägga fokus på invandring och integration.
Annie Lööf höll pressträff i Almedalsparken idag. - Foto: TT

Annie Lööf vill ställa hårdare krav på nyanlända

Inför "integrationsår" för nyanlända med fokus på integration. Det är vad Annie Lööf och Centerpartiet kommer att gå till val på.


Idag är det Centerpartiets dag i Almedalen, och partiledaren Annie Lööf valde att på onsdagen lägga fokus på invandring och integration

Centerpartiet vill införa ett "integrationsår", som ska börja gälla så fort en person kommer till Sverige. Det kommer fungera som en slags intensivutbildning för den nyanlände på 50 timmar i veckan, alltså mer än vad som utgör en normal arbetsvecka i Sverige. 

Under intensivutbildningen kommer man lära sig tillräckligt mycket svenska för att kunna börja jobba, och man måste också genomgå en obligatorisk samhällsorientering.

– Tanken är att man efter det året kommer ha grundläggande kunskaper om svenska språket, yrkesfärdigheter och kunskaper om det svenska samhället, sa Annie Lööf under presskonferensen. 

Centerpartiet räknar med att hela systemet kommer att fungera någon gång under nästa mandatperiod. Kostnaden för kalaset kommer att bli drygt 2,5 miljard kronor, där den största konstnaden är Centerpartiets ökade satsning på SFI, alltså svenska för invandrare. 

– Vi kan stå och gräla om olika saker, om höger och vänster i politiken. Om höjda eller sänkta skatter och om arbetsrätt. Men vi står inför ett faktum att väldigt många människor är här, många  med gedigen kunskap, som måste integreras och komma in i samhället, sa Annie Lööf på dagens pressträff i Visby. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du detta låter bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.