Onsdag 19 Maj
Stockholm

Annie Lööf vill ställa hårdare krav på nyanlända

Centerpartiet vill lägga fokus på invandring och integration.
Annie Lööf höll pressträff i Almedalsparken idag. Foto: TT

Inför "integrationsår" för nyanlända med fokus på integration. Det är vad Annie Lööf och Centerpartiet kommer att gå till val på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag är det Centerpartiets dag i Almedalen, och partiledaren Annie Lööf valde att på onsdagen lägga fokus på invandring och integration

Centerpartiet vill införa ett "integrationsår", som ska börja gälla så fort en person kommer till Sverige. Det kommer fungera som en slags intensivutbildning för den nyanlände på 50 timmar i veckan, alltså mer än vad som utgör en normal arbetsvecka i Sverige. 

Under intensivutbildningen kommer man lära sig tillräckligt mycket svenska för att kunna börja jobba, och man måste också genomgå en obligatorisk samhällsorientering.

– Tanken är att man efter det året kommer ha grundläggande kunskaper om svenska språket, yrkesfärdigheter och kunskaper om det svenska samhället, sa Annie Lööf under presskonferensen. 

Centerpartiet räknar med att hela systemet kommer att fungera någon gång under nästa mandatperiod. Kostnaden för kalaset kommer att bli drygt 2,5 miljard kronor, där den största konstnaden är Centerpartiets ökade satsning på SFI, alltså svenska för invandrare. 

– Vi kan stå och gräla om olika saker, om höger och vänster i politiken. Om höjda eller sänkta skatter och om arbetsrätt. Men vi står inför ett faktum att väldigt många människor är här, många  med gedigen kunskap, som måste integreras och komma in i samhället, sa Annie Lööf på dagens pressträff i Visby. 

Tycker du detta låter bra?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela