Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forssell
Moderaternas Johan Forssell - Foto: TT

Allt du behöver veta om Moderaternas Johan Forssell

Johan Forssell är Muf-ordföranden som blev en av höjdarna inom Moderaterna. Han har också utsetts till "Sveriges sexigaste kille" och "Sveriges sexigaste politiker".


Johan Forssell, född 1979, är Moderaternas migrationspolitiske talesperson. Han är uppvuxen i Örebro och Stockholm. Nu för tiden bor han i Bromma tillsammans med sin fru Kristine Forssell – de gifte sig 2008. Johan Forssell ska inte förväxlas med Investors VD med samma namn. 

Johan Forssell fick sitt stora genombrott i politiken 2004 när han valdes till ordförande för Moderaternas ungdomsförbund Muf – ett förbund han själv gick med i som 13-åring. För Johan Forssell var det skolfrågorna och viljan att välja sina egna ämnen som ledde in honom i politiken. 

– Jag har aldrig sneglat på något annat parti, jag har alltid känt mig trygg i Moderaterna, har Forssell sagt i en intervju med Nyheter24

Efter valet 2006 jobbade Forssell mycket nära dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, och 2010 blev han riksdagsledamot i försvarsutskottet. Efter valet 2014 klättrade Forssell i partiet, och blev Moderaternas talesperson i migrationsfrågor. I samband med att Anna Kinberg Batra blev partiledare blev Moderaterna hårdare i frågor om invandring och flyktingmottagande, och Johan Forssell var en drivande del i att få ut den politiken. 

– Sverige behöver en migrationspolitik som är långsiktig och som fungerar. Vi har de senaste åren blivit påminda om att den politik vi har i dag inte har fungerat tillräckligt bra och har lett till en lång rad problem, sa Johan Forssell tillAftonbladet 2017

Snygg

Forssell anses ofta vara en av Sveriges mer stiliga politiker, redan 2005 blev han utsedd till Sveriges sexigaste kille av gaytidningen QX.

-Det är lite smickrande, men också kul för att jag inbillar mig att det kanske finns en politisk markering i utmärkelsen, för det arbete vi har gjort för homosexuella i partiet, sa då Johan Forssell till Aftonbladet.

2017 utsågs Forssell till Sveriges sexigaste politiker, och slog bland andra Benjamin Dousa, Annika Strandhäll och Philip Botström i toppstriden. 

– Jag hoppas jag gör ett förtroendegivande intryckt och att folk tycker det jag säger är vettigt, sa Johan Forssell när han fick frågan om varför han verkar gå hem hos folk. 

Johan Forssell intervjuas av Nyheter24:s Karl Anders Lindahl. (Nyheter24)
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Johan Forssell?
Tack för din röst!