Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Postnord har slarvat bort 225 kilo SD-material

- 09/08/2018, 15:53 -

225 kilo SD-material är borta. Men Sverigedemokraterna misstänker inte att det är någon riktad attack mot partiet.

Det är en smula förvirrat läge just nu i Sverigedemokraterna – det efter att partiet blivit av med en hel pall på sammanlagt 225 kilo kampanjmaterial. 

Det var i slutet av juli som Sverigedemokraterna hade lämnat en 225 tung pall med valmaterial på Postnord-terminalen i Veddesta i Järfälla. Tanken var att den skulle levereras till Dalarna inför valrörelsen. Men nu är pallen borta. Två veckor efter att den ska skickats iväg har den fortfarande inte kommit fram till sin slutdestination i Dalarna.

– Vi tycker väl att det är märkligt att en pall på 225 kilo kan försvinna, säger Kjell Forslund, ordförande för Sverigedemokraterna i Borlänge till Aftonbladet. 

Den enda informationen Sverigedemokraterna har fått om pallen är att den helt enkelt är försvunnen och "inte går att hitta". Men man misstänker inte att det hela är en riktad bortslarvningsattack mot partiet, utan ett ärligt misstag. 

– Dels är det beklämmande läge då vi befinner oss mitt i vår valspurt och valdagen närmar sig i allt snabbare takt, och dels är det, trots Postnords medelmåttiga leveransrykte, oerhört förvånande att en pall om 225 kilo försvinner och att de inte lyckas återfinna den, säger SD:s informationschef Henrik Gustafsson till Aftonbladet.  

Men, partiet hoppas också att det inte ska hända några andra partier i kommande valrörelsen. 

– Vi förutsätter att detta var första och sista gången som något liknande händer oss, eller andra partier i denna valrörelse, säger Gustafsson.

Pallen, som var fylld med broschyrer, dukar, flaggor och roll-ups, var på grund av slarvet tvungen att ersättas. Det kommer kosta Sverigedemokraterna 64 000 kronor. 

Nu är ju bara frågan – var tusan är pallen? Och vem har alla SD-grejerna? Har du sett eller hört något? Mejla tips@nyheter24.se!

Det är långt ifrån första gången det blir lite fel hos Postnord, en gång råkade häst-sperma hamna i en Ica-butik –  läs mer om det här

Har du slarvat bort 225 kilo SD-material någon gång?