Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här har svenska kändisar sagt om Sverigedemokraterna

- 18/08/2018, 21:29 -

Många kända svenskar har tagit avstånd från Sverigedemokraterna och här är vad just den här gruppen kändisar har sagt om partiet.

Att det är valår och valdag den 9 september kan du ju inte ha missat. Och du kanske sitter och funderar på vad du ska rösta? Eller så kanske du redan vet. 

Några som i alla fall vet vad de känner inför ett specifikt parti, just Sverigedemokraterna, är de här svenska kändisarna.

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf
Bildkälla: Stella Pictures

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf har tillsammans podden "Säger du A får du säga B". Där har podd-paret under ett avsnitt diskuterat politik.

"SD har ju sagt att judar är inte svenskar. Det drabbar ju din pojkvän bland annat. Det är så mycket i SD:s politik som är så jävla sjukt", säger duon under avsnittet.

Thomas Stenström
Bildkälla: Stella Pictures

Thomas Stenström har i tidigare intervju med Metro förklarat att han röstade taktiskt under förra valet, allt för att göra det så jobbigt som möjligt för Sverigedemokraterna.

– Jag kommer att rösta emot SD och håller på att komma fram till vem som bäst kan knäppa dem på näsan. Det är min absolut viktigaste punkt, att man tar debatten med SD och få bort det vidriga tankesättet de har.

Sven Melander
Bildkälla: Stella Pictures

Sven Melander, som är svårt sjuk i cancer och som behandlas för sin sjukdom, hittar fortfarande tid och driv till sin Youtubekanal. Där har han intervjuat samtliga partiledare inför valet i september. Även Jimmie Åkesson, som han tidigare kallat för landsförrädare. 

"Sverige är ett otroligt tryggt samhälle. Argumentet att ”vi måste tala med dem” är för mig helt obegripligt. Det måste vi inte alls, det är ju 80 procent som inte tycker som de!", säger skådespelaren i sin video.

Eric Hagberg
Bildkälla: Stella Pictures

Paradise hotel-deltagaren Eric Hagberg är var osäker förra valet på vad han skulle rösta. Men helt säker på vad han inte skulle lägga rösten på.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska rösta. Vad jag däremot vet är att jag absolut inte ska rösta på Sverigedemokraterna. Det är den enda partiet som inte kan bidra med något positivt, säger han till Metro i en tidigare intervju.

Alexandra Kissie Nilsson
Bildkälla: Stella Pictures

Alexandra "Kissie" Nilsson har starka åsikter och valet är inget undantag. Sverigedemokraterna kommer i alla fall inte få bloggjättens röst.

"De är kvinnohatar och rasister" säger bloggerskan om Sverigedemokraterna på sin blogg.

Peg och Penny Parnevik
Bildkälla: Stella Pictures

Det är inte heller längesen systrarna Peg och Penny Parnevik gav Sverigedemokraterna och ungdomsförbundet Ungsvenskarna hård kritik i sin podd "Pillowtalk".

"De är galna, så läskiga", säger Penny.

Tidigare har Nyheter24 har listat vad andra kändisar tycker om Sverigedemokraterna, den listan kan du kolla in här.

Kommer du rösta Sverigedemokraterna?