Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paula Bieler slutar som SD:s jämställdhetspolitiska talesperson

- 16/08/2018, 12:28 -

Efter fyra år lämnar Sverigedemokraternas Paula Bieler uppdraget som partiets jämställdhetspolitiska talesperson.

Paula Bieler har på några år gått från SD-doldis till en av Sverigedemokraternas mest kända namn, och under fyra år har hon varit partiets jämställdhetspolitiska talesperson.

Men nu kommer Bieler lämna den posten – och ersättas av Ebba Hermansson. 

"I drygt 4 år har jag haft äran att vara Sverigedemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson. Inför hösten kan jag dock, med lite vemod men mycket tillförsikt, glatt meddela att Ebba Hermansson från och med idag tar över den rollen", skriver Bieler på Twitter. 

Men det innebär inte att hon kommer att lämna partitoppen. 

– Nej, verkligen inte. Men det är orimligt att bolla två utskott och ett så stort område som migrationspolitiken samtidigt som jag ska ha jämställdhetspolitiken, säger Bieler till Nyheter24. 

Då tolkar jag det som att du bad partiet om en mindre portfölj?

– Det är en övertolkning. Men det är ju dumt om vi som idag har många uppdrag jobbar flerdubbla heltider när vi får in mycket stark kompetens i form av ett större lag med fler personer.

Presenterade nya talespersoner

Nyheten breakade idag på torsdagen då Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson presenterade två nya talespersoner. Som sagt blir Ebba Hermansson ny jämställdhetspolitisk talesperson samtidigt som tidigare presschefen Henrik Vinge blir integrationspolitisk talesperson. 

Gillar du Paula Bieler?