Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanif Bali svarar på kritiken efter vapenbilden

- 21/08/2018, 09:05 -

Hanif Bali fick under gårdagen hård kritik efter att han poserat med vapen på en bild i sociala medier. Nu svarar han på kritiken.

Under gårdagen riktades hård kritik mot Hanif Bali efter att han poserat med vapen på en grundskola. Bland annat gick Socialdemokraterna och Liberalernas partiledare, Stefan Löfven och Jan Björklund, ut och kritiserade bilderna som han hade valt att lägga ut. 

Senare under måndagskvällen gick Hanif Bali själv ut och kommenterade händelsen på Facebook, där han fördömer den kritik som riktats mot honom.

"Tidningsutgivarna, som representerar i princip alla svenska morgon- och kvällstidningar, anklagar mig alltså för att vapenhota DN. De insinuerar även att jag uppviglar till nazistmord på journalister".

Han säger också att han blir förbannad när han tycker att anklagelser "helt utan fog"  riktas mot honom. 

Hanf Balis inlägg på twitter där han poserar med ett vapen.
Bilden som Hanif Bali fick kritik för. Bildkälla: Twitter/Hanif Bali

Hanif Bali ställer sig även helt oförstående till anklagelserna om att han ska ha hotat journalister och menar att han själv i flera år fått utstå mordhot mot både honom själv och hans familj.

"Som politiker är hot om våld tyvärr inte främmande. Jag och min familj har fått motta mord, våldtäkts och misshandelshot i flera år, särskilt efter publiceringar gjorda av TUs medlemmar. Det skulle vara för mig främmande att hota journalister och ingen kan med gott samvete påstå att jag gjort det. Om man på allvar tror det så är det sorgligt och beklagligt."

Bali riktar också en känga mot Stefan Löfven som igår gick ut och fördömde bilden som han menar hade "gått över alla gränser". Hanif Bali är kritisk till hur Löfven hanterar det som har hänt och menar att han lägger fokus på fel saker istället för att kommentera pågående händelser i Sverige.

"Skolbränder, våldtäkter, upplopp – Löfven har inga kommentarer, men han har tid att kommentera detta."

Här kan du läsa hela Hanif Balis Facebookinlägg.

Hanif Bali har ofta fått kritik för saker som han har sagt. Och vissa gånger kan det vara svårt att veta om det är han som har sagt det eller om det bara är taget från Flashback. Har du koll på vad han har sagt och inte sagt? Testa dig själv här.