Sara-Lena Bjälkö och en polisbil: Montage
Sverigedemokraternas Sara-Lena Bjälkö - Foto: Riksdagen/TT

Sara-Lena Bjälkö (SD) beskjuten i buss – berättar själv

Det var Sverigedemokraternas riksdagsledamot Sara-Lena Bjälkö som blev beskjuten i en buss i Västra Götaland i helgen.


Det var på måndagen som uppgifter kom om att en riksdagsledamot blivit beskjuten i en buss utanför Töreboda i Västra Götalands län. I och med att det gällde en toppolitiker kopplades snabbt Säpo in, men polisen ville inte säga vilken politiker det gällde. 

Nu träder Sverigedemokraternas riksdagsledamot Sara-Lena Bjälkö fram och berättar att det var hon som blev beskjuten. 

– Vi blev omkörda av en bil som sköt mot oss – vi trodde vi skulle bli ihjälskjutna, säger Sara-Lena Bjälkö till Expressen. 

– Det var så chockartat. Jag är bara så glad att min dotter inte var med. Jag kämpar för ett tryggare och säkrare samhälle, för att folk inte ska behöva uppleva skjutningar och dödsskjutningar, och så händer det här, säger Sara-Lena Bjälkö till GT

Sara-Lena Bjälkö sitter i riksdagen för Sverigedemokraterna, är suppleant i trafikutskottet och kulturutskottet. Hon var en av dem som petades från Sverigedemokraternas riksdagslista som ska användas i höstens val. 

I bussen befann sig två personer, tillsammans med Sara-Lena Bjälkö, som var på väg hem från en dragracingtävling i Moholmsstrippen i Skaraborg. SR gick snabbt ut med att ingen skadade sig under attacken men polisen var förtegna om vad som hade hänt. 

– Jag kan bekräfta att det har varit en hotsituation, mer än så kan jag inte säga, sa Helena Trolläng, Regional utredningsenhetschef i region väst, till Expressen då.

Enligt Aftonbladet så ska det inte ha avlossats några skarpa skott mot bussen och inledningsvis fanns det ingen koppling till riksdagsledamotens kandidatur.

Säpo bekräftade och kommenterade händelsen kort därefter.

– Vi är informerade om att polismyndigheten har en förundersökning som rör en av våra skyddspersoner, sa Gabriel Wernstedt pressekreterare på Säkerhetspolisen till Aftonbladet.

Det här är andra gången på kort tid en SD-politiker attackeras. Nyligen rusade en man fram mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson efter ett tal i Örebro – läs mer om det här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.