Kollage: Jonas Sjöstedt och Jimmie Åkesson. I mitten en inklippt skärmdump på artikel om Jimmie Åkesson.
Jonas Sjöstedt är mycket kritisk till Åkessons uttalande. - Foto: TT

Jonas Sjöstedt sågar Jimmie Åkessons "skitkanal"-uttalande

Jimmie Åkessons sågning av Morgonpasset i P3 har väckt starka reaktioner. Nu går vänsterledaren Jonas Sjöstedt ut och kritiserar Sverigedemokraternas partiledare.


Dagens stora snackis får man ändå säga är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons intervju i P3:s Morgonpasset. 

I ett inslag skämtades det satiriskt om Åkesson – något som fick SD-ledaren att lacka ur fullständigt. 

– Det är ungefär vad jag förväntar mig av den här skitkanalen jag är med i just nu. Det blir jättedålig stämning nu, men det är inte mitt fel. Jag ställer upp här för att jag vet att jag måste, men jag hade helst sluppit, sa Jimmie Åkesson i P3-intervjun. 

I samma intervju berättar Åkesson att han helst av allt vill lägga ner radiokanalen. 

– Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt, jag tycker det är vänsterliberal smörja rakt igenom, sa Åkesson i intervjun. 

Uttalandet har väckt starka reaktioner, och nu går Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ut och kritiserar SD-ledaren. 

– Det här visar att Sverigedemokraterna vill tysta medier som kritiserar SD. Det följer ett mönster vi sett i Ungern och Polen, att det första som högerextremister som får makt gör äratt ge sig på det fria kulturlivet, säger Jonas Sjöstedt till Nyheter24

Jonas Sjöstedt pekar också på grannlandet Danmark och höjer ett varningens finger. 

– Att ha oberoende media och kultur är en central del av vår demokrati. I Danmark har SD:s systerparti Dansk Folkeparti gjort upp med regeringen om att skära ner på Danmarks Radio, det ska inte få hända i Sverige. Public service-finansieringen ska vara grundlagsskyddad, säger Sjöstedt till Nyheter24. 

Nyligen gick en av SD:s före detta toppnamn ut och varnade för Sverigedemokraterna – läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Åkesson hålla tassarna borta från P3?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.