Ulf Kristersson ser beslutsam ut.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Kristersson om Moderaternas dåliga siffror: "Är inte orolig"

Ulf Kristersson är inte orolig. Säger han åtminstone. Och om en mätning är dålig för Moderaterna väljer han en som ser bättre ut.


Med bara tio dagar kvar till valet ser det ut som att Moderaterna och Ulf Kristersson kommer få svårt att göra något succéval. 

I valet 2014, när Fredrik Reinfeldt var partiledare, fick Moderaterna 23,3 procent – det sågs då som ett stort nederlag för M. 

Men en undersökning från Sifo/SvD som släpptes idag visar att Moderaterna kan bli den här mandatperiodens stora förlorare. Kristerssons parti får bara 17,7 procent i den nya mätningen. Alliansen ligger hela 5,7 procentenheter bakom de rödgröna partierna. 

Med andra ord måste Alliansen öka med över en halv procentenhet om dagen hela vägen fram till valet för att komma ikapp de rödgröna. 

Men Kristersson tror fortfarande på valseger. 

– Jag är inte orolig. Om drygt en vecka har vi ett valresultat, det är det som räknas. Nu gör vi allt vi kan för att vinna väljarnas förtroende, säger Ulf Kristersson till Nyheter24

Men hur i helskotta ska du klara det här?

– Det finns så många mätningar, jag läste en där det var helt jämnt så jag valde den istället. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Alliansen blir större än de rödgröna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.