Den 9 september hålls det val i Sverige.
Albin Ekdal och Jimmy Durmaz skickade en pik till Sverigedemokraterna i en Instagramvideo. - Foto: Pontus Lundahl TT / Albin Ekdal @albinekdal Instagram

Albin Ekdahl och Jimmy Durmaz pik till Sverigedemokraterna

Fotbollsstjärnorna Albin Ekdahl och Jimmy Durmaz är hemma i Sverige på en landslagssamling. Väl hemma så har de även hunnit med att rösta. Nu uppmanar de det svenska folket att göra detsamma och de passar även på att skicka en pik till SD samtidigt.


Det svenska herrlandslaget i fotboll är samlade inför den stundande premiären i UEFA Nations League. Men istället för att bli uppmanade att träna så har fotbollsförbundet uppmuntrat spelarna att gå och rösta under landslagssamlingen, skriver Sportbladet.

Och några av stjärnorna var iväg redan i tisdags och besökte valurnorna för att lägga sina röster på partiet eller partierna som föll just dem i smaken. Det kunde Albin Ekdal berätta i en intervju som Sportbladet gjorde i måndags.

Även många landslagsspelarna har eller kommer att passa på att lägga sina röster under veckan. Bildkälla: Maja Suslin TT/TT

– Vi är ett gäng som ska gå och rösta i morgon. Jag märkte i går när jag tog med mig mina papper till Sverige att man måste skicka dem från utlandet om man är skriven utomlands, men nu har vi löst det så vi kan gå här på plats i Stockholm. Man får inte posta brevet i Sverige, så jag var beredd på att ta med det till Österrike... men nu går vi i Stockholm, sa Ekdal till Sportbladet och fortsatte: 

– Det blir nog ingen kontroversiell röstning. Varken långt ut till vänster eller till höger.

Skickar en pik till Sverigedemokraterna

Idag så passar däremot Ekdal tillsammans med Jimmy Durmaz på att skicka både ris och ros i ett Instagram-video som Ekdal publicerade.

Som de förebilder de är så uppmuntrade de den svenska befolkningen att gå och rösta, precis som dom, och några hoppfulla ord.

"Tillsammans kan vi påverka vilken riktning Sverige ska ta, ett öppet, kärleksfullt samhälle där alla behandlas likadant", säger Ekdal i sin Instagram-video.

På ett härligt och resolut sätt så lägger även Durmaz till:

"Gör din röst hörd"

Paret passar även på att skicka en skicka en pik till Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna då Albin avslutar med frasen:

"Precis, lyssna på Jimmy – Jimmy Durmaz alltså”, avslutar han med i videon.

Se videon i spelaren längst upp.

Landslaget har samlats inför den stundande nya turneringen, UEFA Nations League. Har du som många andra inte så bra koll på vad det är för turnering? Då har du tur! Här är allt du behöver veta om UEFA Nations League.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att rösta i valet?
Tack för din röst!