Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööfs attack: "Ni är nånannanstans-demokrater!"

Maktkamp24 | 07/09/2018 20:57

Annie Lööf menar nu att Sverigedemokraterna borde byta namn – på grund av deras klimatpolitik.

På söndag är det val, och en av de hetaste frågorna är klimatet och den globala uppvärmningen. När det var dags för partiledardebatt i SVT på fredagkvällen hade Centerpartiets Annie Lööf och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson duell i just klimatfrågan. 

Åkesson, som tidigare givit kluvna svar i just klimatfrågan, medgav i debatten att han tror det finns klimatförändringar. 

Men Annie  Lööf gick till hårt angrepp mot det hon anser är en otillräcklig klimatpolitik från SD. Hon antydde till och med att Sverigedemokraterna kanske borde byta namn. 

– Ni säger nej till Paris-avtalet, som var den internationella överenskommelse som skulle rädda klimatet. Ni säger att ni är sverigedemokrater, men egentligen är ni ju ”nånannanstans-demokrater”. Nån annan ska fixa det och inte ni. Man kan inte rena Östersjön nån annanstans, sa Annie Lööf i debatten.

Jimmie Åkesson däremot menade att Sverigedemokraterna vill stärka svenska bönders konkurrenskraft genom att sänka dieselskatten för lantbrukare. 

– Varför ska vi lägga miljarder på miljöpolitik här i Sverige när vi bara står för en promille av världens utsläpp, sa Jimmie Åkesson.

Tycker du SD borde byta namn?