Annie Lööf.
Annie Lööf poängterade att Centerpartiet stått upp för medmänskligheten i hennes tal på Centerpartiets valvaka. - Foto: Jessica Gow TT / Pontus Lundahl TT

Annie Lööf: "Vi slog näven i bordet för medmänsklighet"

VALET 2018: Annie Lööf poängterade att detta val var ett värderingsval under hennes tal på Centerpartiets valvaka.


Under sitt tal på Centerpartiets valvaka så talade Annie Lööf om anledningen till Centerpartiets framgång och en sak stod säkert enligt Lööf. Centerpartiet stod stadigt när det blåste hårt.

– Över en halv miljon svenskar har valt att lägga sin röst på just oss. Jag är så stolt att vi inte har vikt ned oss, jag är stolt att vi har tagit striden om värderingar. Jag är stolt att vi har stått stadigt när andra vänt kappan efter vinden. Att vi slog näven i bordet för medmänsklighet mot främlingsfientlighet, sa Annie Lööf under hennes tal.

"Viktigt att Löfven avgår"

Lööf fortsatte med att poängtera att det är dags för statsminister Stefan Löfven att avgå och att det är dags för en ny handlingskraftig regering.

– Alliansen har ökat och den viktigaste anledningen är Centerpartiets framsteg och nu tycker jag att det är viktigt att Löfven avgår så att vi kan påbörja en process för att få fram en ny handlingskraftig regering, säger Annie Lööf och fortsatte:

– I detta avgörande värderingsval har vi stått stadigt och vi har stått upp för jämställdhet, öppenhet, medmänsklighet och alla människors lika värde. Men vi har också stått pall och vi har stått pall för den smutskastningskampanj som har varit på centerpartiet från olika håll och det gör mig stolt.

VALRESULTATET 00:20

Vänsterpartiet: 7,9 procent

Socialdemokraterna: 28,4 procent

Miljöpartiet: 4,3 procent

Liberalerna: 5,5 procent

Centerpartiet: 8,6 procent

Kristdemokraterna: 6,4 procent

Moderaterna: 19,8 procent

Sverigedemokraterna: 17,6 procent

MANDATFÖRDELNING: 

Rödgröna144

Alliansen143

Sverigedemokraterna62





/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Röstade du på Centerpartiet?
Tack för din röst!