Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Ygeman tar kontakt med alla utom Sverigedemokraterna

Maktkamp24 | 11/09/2018 16:09

Under regeringsförhandlingarna tar Socialdemokraterna kontakt med alla partier utom Sverigedemokraterna.

Angående regeringsförhandlingarna har Socialdemokraterna tagit kontakt med alla partier – utom Sverigedemokraterna, bekräftar Anders Ygeman som är gruppledare för Socialdemokraterna, till Aftonbladet.

Det handlar om utskottsplatser

– Det har vi sagt hela tiden, det handlar inte bara om regeringsfrågan. Det handlar till exempel om utskottsplatser i riksdagen, säger Ygeman till Aftonbladet.

Men Ygeman vill inte bekräfta något om vad som sägs. Och enligt Annie Lööf, Centerpartiet, har de inte haft några fysiska möten med Socialdemokraterna.

Enligt Aftonbladet har Anders Ygeman, Socialdemokraterna, messat Anders W Jonsson, Centerpartiet, igår och velat ses men då blivit dissad.

Men Ygeman vill inte gå ut med om det är han personligen som kontaktat övriga partier. Men han säger som gruppledare att han har ansvar för många kontakter med andra partier, skriver Aftonbladet.

Tackat nej

En annan person som tackat nej är Annie Lööf. Nämligen har Socialdemokraterna kontaktat både Liberalerna och Centerpartiet. Och enligt Annie Lööf själv har Anders Ygeman kontaktat hennes via sms och föreslagit en kaffe, skriver Expressen.

– Jag tänker inte låta en kafferast med Anders Ygeman förstöra vårt långsiktiga mål att bilda en alliansregering, säger hon.

Även Jan Björklund, Liberalerna, har blivit kontaktad av Socialdemokraterna. Och de är helt inriktade på en alliansregering, skriver Expressen.

– Alliansen kommer att behöva samarbeta med Socialdemokraterna. Det kommer behöva mer samarbete i Sveriges riksdag, säger Björklund.

Men Vänsterpartiet däremot, verkar det vara helt uteslutet att samarbeta med.

Rysare

Men årets val är som sagt en riktig rysare. Det skiljer sig nämligen endast två ynka mandat mellan de traditionella blocken. Och inte heller någon ny regering så långt ögat kan nå, nu i alla fall.

Valrysaren har väckt många funderingar. Känner du dig osäker på vad som kommer hända härnäst? Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som kan ske efter valresultatet, det kan du läsa mer om här.

Har du röstat?