Anders Ygeman, Sverigedemokraternas logotyp med ett rött kryss över.
Anders Ygeman tar kontakt med alla partier utom Sverigedemokraterna. - Foto: Christine Olsson/TT

Anders Ygeman tar kontakt med alla utom Sverigedemokraterna

Under regeringsförhandlingarna tar Socialdemokraterna kontakt med alla partier utom Sverigedemokraterna.


Angående regeringsförhandlingarna har Socialdemokraterna tagit kontakt med alla partier – utom Sverigedemokraterna, bekräftar Anders Ygeman som är gruppledare för Socialdemokraterna, till Aftonbladet.

Det handlar om utskottsplatser

– Det har vi sagt hela tiden, det handlar inte bara om regeringsfrågan. Det handlar till exempel om utskottsplatser i riksdagen, säger Ygeman till Aftonbladet.

Men Ygeman vill inte bekräfta något om vad som sägs. Och enligt Annie Lööf, Centerpartiet, har de inte haft några fysiska möten med Socialdemokraterna.

Enligt Aftonbladet har Anders Ygeman, Socialdemokraterna, messat Anders W Jonsson, Centerpartiet, igår och velat ses men då blivit dissad.

Men Ygeman vill inte gå ut med om det är han personligen som kontaktat övriga partier. Men han säger som gruppledare att han har ansvar för många kontakter med andra partier, skriver Aftonbladet.

Tackat nej

En annan person som tackat nej är Annie Lööf. Nämligen har Socialdemokraterna kontaktat både Liberalerna och Centerpartiet. Och enligt Annie Lööf själv har Anders Ygeman kontaktat hennes via sms och föreslagit en kaffe, skriver Expressen.

– Jag tänker inte låta en kafferast med Anders Ygeman förstöra vårt långsiktiga mål att bilda en alliansregering, säger hon.

Även Jan Björklund, Liberalerna, har blivit kontaktad av Socialdemokraterna. Och de är helt inriktade på en alliansregering, skriver Expressen.

– Alliansen kommer att behöva samarbeta med Socialdemokraterna. Det kommer behöva mer samarbete i Sveriges riksdag, säger Björklund.

Men Vänsterpartiet däremot, verkar det vara helt uteslutet att samarbeta med.

Rysare

Men årets val är som sagt en riktig rysare. Det skiljer sig nämligen endast två ynka mandat mellan de traditionella blocken. Och inte heller någon ny regering så långt ögat kan nå, nu i alla fall.

Valrysaren har väckt många funderingar. Känner du dig osäker på vad som kommer hända härnäst? Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som kan ske efter valresultatet, det kan du läsa mer om här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du röstat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.