Tjej funderar. Hand lägger i valsedel.
Resultatet från det borgerliga valdistriktet Pomona i Ängelholm finns inte på Valmyndighetens hemsida. - Foto: Pixabay / Johan Nilsson/TT

Valmyndighetens nya miss: Borgerligt valdistrikt saknas

Ytterligare en miss från Valmyndigheten. Det saknas nämligen ett resultat från ett valdistrikt i Ängelholm. Det är dessutom ett borgerligt valdistrikt, vilket kanske kan röra om en del?


Nu händer det grejer. Det har framkommit en till miss från Valmyndigheten under tisdagen. Nämligen finns inte resultatet från det borgerliga valdistriktet Pomona i Ängelholm på Valmyndighetens hemsida, skriver Expressen.

 – Vi kollar på vad det kan bero på, säger Valmyndighetens pressekreterare Lars Aden Lisinski till Expressen.

Felaktigt resultat

Nu arbetas det för fulla muggar på Valmyndigheten för att reda ut det nya frågetecknet. Det har varit mycket snack om att valet varit en riktig rysare, men att det skulle vara så mycket vajsing kring det preliminära rösträkningen var det nog ingen som trodde.

För det var faktiskt senast igår som det visade sig att ett valdistrikt hade skickat in fel resultat, vilket ledde till att det nu skiljer två mandat mellan de två traditionella blocken, istället för en som tidigare

Men det felaktiga resultatet gjorde också att Centerpartiet förlorade en mandat till Sverigedemokraterna. Och här snackar vi med endast sju rösters marginal, skriver Expressen.

Det som hänt nu är att valdistriktet Pomona saknas på Valmyndighetens hemsida, helt och hållet. I valdistriktet fanns hela 1048 röstberättigade i valet 2014 där Alliansen fick överlägset flest röster. Och antalet röster är en del om man tänker på att det endast var sju ynka röster som gav SD en extra mandat från C.

Valdistriktets röster i förra valet

Förra valet röstades det till Alliansens fördel i det valdistriktet, vilket skulle kunna röra om en del i grytan i årets val.

Alliansen kammade in hela 59 procent av rösterna i det valdistriktet förra valet. Det är ju en del om man jämför med vad Socialdemokraterna fick, nämligen "bara" 18,6 procent av rösterna, skriver Expressen.

Något som det ryktats om i årets riksdagsval är valfusk. Det är vissa som påstår ett och annat faktiskt. Men vad vet man? Nyheter24 har pratat med Valmyndigheten, här kan du läsa mer om vad de har att säga om den saken.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att den förekom valfusk i riksdagsvalet 2018?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.