Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Valmyndighetens nya miss: Borgerligt valdistrikt saknas

Maktkamp24 | 11/09/2018 17:35

Ytterligare en miss från Valmyndigheten. Det saknas nämligen ett resultat från ett valdistrikt i Ängelholm. Det är dessutom ett borgerligt valdistrikt, vilket kanske kan röra om en del?

Nu händer det grejer. Det har framkommit en till miss från Valmyndigheten under tisdagen. Nämligen finns inte resultatet från det borgerliga valdistriktet Pomona i Ängelholm på Valmyndighetens hemsida, skriver Expressen.

 – Vi kollar på vad det kan bero på, säger Valmyndighetens pressekreterare Lars Aden Lisinski till Expressen.

Felaktigt resultat

Nu arbetas det för fulla muggar på Valmyndigheten för att reda ut det nya frågetecknet. Det har varit mycket snack om att valet varit en riktig rysare, men att det skulle vara så mycket vajsing kring det preliminära rösträkningen var det nog ingen som trodde.

För det var faktiskt senast igår som det visade sig att ett valdistrikt hade skickat in fel resultat, vilket ledde till att det nu skiljer två mandat mellan de två traditionella blocken, istället för en som tidigare

Men det felaktiga resultatet gjorde också att Centerpartiet förlorade en mandat till Sverigedemokraterna. Och här snackar vi med endast sju rösters marginal, skriver Expressen.

Det som hänt nu är att valdistriktet Pomona saknas på Valmyndighetens hemsida, helt och hållet. I valdistriktet fanns hela 1048 röstberättigade i valet 2014 där Alliansen fick överlägset flest röster. Och antalet röster är en del om man tänker på att det endast var sju ynka röster som gav SD en extra mandat från C.

Valdistriktets röster i förra valet

Förra valet röstades det till Alliansens fördel i det valdistriktet, vilket skulle kunna röra om en del i grytan i årets val.

Alliansen kammade in hela 59 procent av rösterna i det valdistriktet förra valet. Det är ju en del om man jämför med vad Socialdemokraterna fick, nämligen "bara" 18,6 procent av rösterna, skriver Expressen.

Något som det ryktats om i årets riksdagsval är valfusk. Det är vissa som påstår ett och annat faktiskt. Men vad vet man? Nyheter24 har pratat med Valmyndigheten, här kan du läsa mer om vad de har att säga om den saken.

Tror du att den förekom valfusk i riksdagsvalet 2018?