Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD:s Mattias Karlsson: "Vårt sätt att leva försvinner"

Maktkamp24 | 12/09/2018 22:20

Mattias Karlsson la tidigare i veckan ut ett inlägg på Facebook där han skriver bland annat "segra eller dö". Han förklarar nu att det riktas till "socialister och liberaler” som vill avskaffa nationalstaten.

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson har fått kritik för ett inlägg han delat på Facebook.

Han förklarar nu att inlägget "segra eller dö" riktas till "socialister och liberaler” som vill avskaffa nationalstaten.

Det har kommit hånfulla påhopp mot Mattias efter inlägget, vilket har lett till en omfattande debatt.

Ville lyfta frågan

Mattias menar att han bara ville lyfta frågan om att den svenska nationalstaten är hotad. Och att invandringspolitik i kombination mot medlemskapet i EU skulle kunna leda till att den svenska staten kan försvinna i framtiden. Men det är hans egna åsikter.

– Nu finns idéer om gemensam beskattning, socialpolitik och migrationspolitik, och så vidare. Kontentan är att om man extrapolerar den här utvecklingen kommer vi förr eller senare till en punkt där den svenska nationalstaten upphör att existera, säger han.

Men vad menar egentligen Karlsson med "seger eller död"? Han menar att det finns ett val, och det är att vinna över deras politiska motståndare, som han tycker är skyldig till "denna utveckling eller att låta svenska nationalstaten dö eller försvinna".

Politiska peptalks

Angående kritiken tycker Mattias att allt mest handlar om politiska peptalks, som har en tendens att överdramatiseras. Och han själv tror inte det blir mer dramatiskt än om till exempel Stefan Löfven skulle säga att Sverige håller på att gå sönder. Eller om Annie Lööf skulle säga något i stil med att landet håller på att klyvas.

Fulspel

Mattias Karlsson tycker att Löfven sysslar med politiskt fulspel. 

– Han har kallat oss för allt möjligt och hemskt under lång tid. Han har varit tydlig med att han inte under några omständigheter kommer att bry sig om vad en miljon människor som röstade på oss tycker, fortsätter han till Aftonbladet.

Men vilka menar då Mattias Karlsson vara dessa motståndare i deras kamp. Jo, nämligen tycker han att det är socialister och liberaler som tvingat in dem i en "kamp om vår kulturs och nations överlevnad". 

– Vårt sätt att leva och vår självständighet försvinner, avslutar han till Aftonbladet.

Är du nyfiken på vad som kan hända härnäst i valet? Då kan du läsa mer om det här.

Har du sett Facebook-inlägget?