Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt fiasko för Alternativ för Sverige – brände 600 000 spänn

Maktkamp24 | 19/09/2018 08:27

Alternativ för Sverige hoppades på en jätteskräll. Men partiet floppade rejält, och nu visar det sig att partiet gjorde ett jättestort misstag.

Partiledaren Gustav Kasselstrand kallade det kommande valet en ”politisk jordbävning”. 

Nystartade partiet Alternativ för Sverige hade höga tankar om sig själva, och många inom rörelsen var helt övertygade om att man skulle ta sig in i riksdagen. 

Men det blev en totalflopp. Som Nyheter24 tidigare skrivit om så blev det inga fyra procent för AfS. Det blev 0,3 – drygt 20 000 personer gick till slut och la sin röst på partiet som startades upp i våras av uteslutna sverigedemokrater. 

– Redan nästa år är det dags för EU-val, och jag meddelar härmed att Alternativ för Sverige ställer upp i Europaparlamentsvalet i juni 2019, sa Kasselstrand på partiets valvaka – trots att EU-valet hålls i maj. 

Men det var inte bara valet som gick dåligt för AfS. Tydligen har partiets självförtroende skadat ekonomin rejält. 

Enligt Expressen hade partiet inför valet beställt hela tio miljoner valsedlar till en kostnad av 600 000 kronor. Ja, du läste rätt. Tio miljoner valsedlar. 

Stor del av totala valbudgeten

När Nyheter24 kontaktade Alternativ för Sverige tidigare i år uppgav partiet att man planerade att lägga mellan två och tre miljoner kronor på valkampanjen. Med andra ord spenderade man en ganska stor del av valbudgeten på valsedlar som aldrig användes. 

Alternativ för Sverige får inget partistöd, och finansieras av donationer. Enligt partiets egna sajt har man samlat in ungefär 3,5 miljoner sen starten i våras. 


Röstade du på AfS?