Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt mordbrand mot toppnamn inom Sverigedemokraterna

Maktkamp24 | 23/09/2018 09:53

Det var en fleecefilt med brännbar vätska som tändes på vid ett hus i Rönninge. I trähuset bor Conny Wessberg och Mona-Lisa Larsson, som båda är SD-toppar.

Klockan 03.42 inatt inkom ett larm till Stockholmspolisen om brand i en villa i Rönninge.

– Någon har tänt eld på en filt på altanen till ett hus, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen. Vi har inlett förundersökning på mordbrand, så det är väl rimligt att anta att vi misstänker att det är anlagt, skriver Expressen.

Conny Wessberg och sambon Mona-Lisa Larsson som bor i villan, är engagerade i Sverigedemokraterna lokalt. Han berättar för Expressen att han och sambon hade tillbringat lördagen med att bland annat badat bubbelpool, sedan hade de tagit sig ett glas vin i vardagsrummet.

Såg flammor

Men mitt i lugnet såg Wessberg ett ljussken han inte kände igen. Det kom från framsidan av huset och han upplevde det som flammor.

När han sedan sprang till framsidan och öppnade ytterdörren såg att att det faktiskt brann i husväggen och på verandan. Han hade inte sett i syne. 

– Det var tvåmeterslågor. Jag har aldrig varit med om maken, det var en sådan pärs, säger han till Expressen.

Men Wessberg lyckades faktiskt släcka elden själv på altanen och väggen, med hjälp av trädgårdsslangen. 

När elden sen var släckt kunde han se hur den kom till från första början. Det var någon som hade lagt en fleece-filt i hörnet av verandan, som var indränkt i något som luktade bensin. Och eftersom att inte hela filten hade hunnit brinna upp så såg man hur den såg ut innan den hade tänts på.

Vems är filten?

Wessberg är helt bombsäker på att fleece-filten inte tillhör honom eller sambon.

– Jag misstänker att det här är politiskt, säger Conny Wessberg till Expressen

Han menar att de inte har några fiender och är egentligen som vilken annan familj som helst. Också att de är vänner med alla i kvarteret, i Salem och Rönninge. 

Men eftersom sambon varit med på valskyltar i Rönninge-Salem så misstänkte Wessberg att det är politiskt, eftersom hon är en synlig politiker.