Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björklund och Lööf tillkallar pressträffar – om regeringsfrågan

- 13/10/2018, 13:51 -

Idag ska Jan Björklund (L) och Annie Lööf (C) kommentera regeringsfrågan. Det väntas hållas två pressträffar. Första vid 14.30 av Liberalerna och den andra vid 15.15 av Centerpartiet.

Idag ska regeringsfrågan kommenteras av Jan Björklund (L) och Annie Lööf (C). 

Igår ska Ulf Kristersson ha skrivit på Facebook att han är redo att bilda en ren moderatregering. Annars skulle en regering med endast Moderaterna och Kristdemokraterna också funka för honom. Men det han främst vill är att få med sig hela Alliansen, uppger Omni.

Pressträffar i riksdagen

Men det är ju faktiskt så att både Liberalerna och Centern tackat nej till en Alliansregering. Och det beslutet togs av anledning att de då skulle vara beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

Men nu ska det komma ett besked om regeringsfrågan från Björklund och Lööf, och det är med riktigt kort varsel som de inkallar pressträffar, rapporterar Aftonbladet.

Pressträffarna ska hållas i riksdagen. Liberalernas ska börja vid 14.30, som sedan följs av Centerpartiets klockan 15.15. Spännande!

Ingen officiell kommentar

Någon officiell kommentar har man inte fått från varken Centerpartiet eller Liberalerna. Men nu verkar det bli ändring på det, eftersom de tillkallar två plötsliga presskonferenser.

Omni rapporterar att Jan Björklund har planer på att avvisa inviten från Ulf Kristersson om ett regeringssamarbete. 

Och det är ju nu på tisdag som Ulf Kristersson ska ge besked till talmannen Andreas Norlén. Det beskedet ska då innefatta hur regeringsförhandlingarna har gått och vad planen för framtiden är, rapporterar Sveriges radio.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Sverigedemokraternas Björn Söder gav förslaget om att kungen bör få ansvaret att föreslå statsminister. Det kan du läsa mer om här.

Tycker du om politik?