Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Niklas Busch Thor: "Ebba tänkte 'nu dör han'"

Maktkamp24 | 19/10/2018 21:04

Nu berättar Niklas Busch Thor om gången då Ebba trodde han var på väg att dö – och vägen tillbaka.

Niklas och Ebba Busch Thor är ett av Sveriges mest kända par. Han är allsvensk fotbollsspelare, hon är partiledare för Kristdemokraterna och riksdagsledamot. 

Paret har varit tillsammans under många år och har två barn tillsammans. Men det finns ett ögonblick då allting hängde på en väldigt skör tråd.

Våren 2015 upptäckte Niklas att han led av epilepsi – och det första anfallet blev en fruktansvärd upplevelse för det unga paret. 

Det började med att Niklas Busch Thor kände benet domna bort, han lämnade då över sonen Birger till Ebba eftersom han kända att något var fel. Sen fick han sitt anfall. 

– Jag faller ihop och krampar. Hon tror på fullaste allvar ”nu dör han, vad gör jag?”. Det var skitjobbigt för henne, berättar Niklas Busch Thor i podden Studio Allsvenskan

Efter en liten stund insåg Ebba att Niklas kvicknade till. Men skräcken var långt ifrån över. När hon pratade med sin man fick hon inget svar. 

– Hon fick ingen kontakt med mig, jag kände inte igen henne. Hon trodde jag var borta, att det inte fanns något kvar där inne, berättar Niklas Busch Thor. 

Först på sjukhuset vaknade Niklas väl upp, och sen dess har han lärt sig leva med sjukdomen.

Vill du läsa mer om Ebba Busch Thor? Det kan du göra här!