Ebba Busch Thor och Niklas Busch Thor
Paret Busch Thor - Foto: Henrik Montgomery/Stina Stjernkvist/TT

Niklas Busch Thor: "Ebba tänkte 'nu dör han'"

Nu berättar Niklas Busch Thor om gången då Ebba trodde han var på väg att dö – och vägen tillbaka.


Niklas och Ebba Busch Thor är ett av Sveriges mest kända par. Han är allsvensk fotbollsspelare, hon är partiledare för Kristdemokraterna och riksdagsledamot. 

Paret har varit tillsammans under många år och har två barn tillsammans. Men det finns ett ögonblick då allting hängde på en väldigt skör tråd.

Våren 2015 upptäckte Niklas att han led av epilepsi – och det första anfallet blev en fruktansvärd upplevelse för det unga paret. 

Det började med att Niklas Busch Thor kände benet domna bort, han lämnade då över sonen Birger till Ebba eftersom han kända att något var fel. Sen fick han sitt anfall. 

– Jag faller ihop och krampar. Hon tror på fullaste allvar ”nu dör han, vad gör jag?”. Det var skitjobbigt för henne, berättar Niklas Busch Thor i podden Studio Allsvenskan

Efter en liten stund insåg Ebba att Niklas kvicknade till. Men skräcken var långt ifrån över. När hon pratade med sin man fick hon inget svar. 

– Hon fick ingen kontakt med mig, jag kände inte igen henne. Hon trodde jag var borta, att det inte fanns något kvar där inne, berättar Niklas Busch Thor. 

Först på sjukhuset vaknade Niklas väl upp, och sen dess har han lärt sig leva med sjukdomen.

Vill du läsa mer om Ebba Busch Thor? Det kan du göra här!

/
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.