Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna klättrar i ny mätning – knappar in på Moderaterna

Maktkamp24 | 19/10/2018 18:09

Enligt en ny mätning som visar hur folk hade röstat om valet vore idag så tar Sverigedemokraterna stora kliv uppåt bland procentenheterna i och med det så knappar de in rejält på Moderaterna.

Det har gått lite mer än en månad sedan det svenska folket gick till valurnorna för att bestämma vilka som skulle styra landet de kommande fyra åren. När resultatet väl kom så började det stora och svåra jobbet att få till en ny regering. Ett jobb som fortfarande pågår och kan fortsätta ett tag till.

Men är alla nöjda med vad de egentligen röstade på? I en ny mätning som visar vad det svenska folket skulle rösta på idag som Svenska Dagbladet tillsammans med Sifo har gjort, så verkar det som att vissa partier har tappat förtroende från den 9 september och att vissa har fått ökat förtroende.

Sverigedemokraterna knappar in på Moderaterna

Ett av de partierna som förtroendet har ökat för är Sverigedemokraterna, som ser ut att knappa in på Moderaterna rätt så rejält i den nya mätningen. Och i och med ett resultat på 18,6 med det bara är 0,2 procent ifrån att vara lika stora som Moderaterna.

Tuffast för Liberalerna och Miljöpartiet 

Det är trots allt bara en mätning men indikationerna av resultatet säger att det ser tufft ut för Miljöpartiet och Liberalerna när det gäller förtroende bland deras väljare.

Liberalerna tappade hela 0,6 procent och landade på 4,9 procent i Sifos mätning medan Miljöpartiet ligger och puttrar på 4,1 procent, alltså 0,3 procent mindre än deras valresultat.

– Väljarbarometern visar att Liberalerna inte har särskilt mycket manöverutrymme. Partiet ligger inte långt ifrån fyraprocentsspärren, vilket borde stressa dem i det här läget, säger Toivo Sjörén som är opionschef på Sifo till Svenska Dagbladet.

Röstade du på Sverigedemokraterna?